Šport > Zimski športi
1250 ogledov

Odličen dosežek Mete Hrovat!

Meta Hrovat Epa
Na češkem smučišču je slavila Slovakinja Petra Vlhova. Izjemen nastop tudi Mete Hrovat, ki je prišla do izida sezone.

Slovakinja Petra Vlhova je vodila po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v češkem Špindlerjevem mlinu. Pred drugouvrščeno Nemko Viktorio Rebensburg si je zagotovila 48 stotink sekunde prednosti. Tretja Italijanka Federica Brignone je zaostajala že za sekundo in devet stotink.

Z osmim časom se je izkazala najboljša Slovenka Meta Hrovat. Njen zaostanek za aktualno veleslalomsko svetovno prvakinjo je bil natanko dve sekundi. Vodilna smučarka sezone Američanka Mikaela Shiffrin je bila z zaostankom 1,33 sekunde na četrtem mestu. S številko 25 je zelo dobra vožnja uspela , ki se je zavihtela na peto mesto.

Pred najboljšo Slovenko so se uvrstile še Avstrijki Eva-Maria Brem, Francozinja Tessa Worley in Švedinja Frida Hansdotter, ki se bo prihodnji teden na finalu sezone v Andori poslovila od tekmovalnega smučanja.

Na startu sta bili še Neja Dvornik in Ana Bucik s startnima številkama 54 in 57. Obe sta bili prepočasni za finale, Dvornikova je zaostala 4,93 sekunde, Bucikova pa 5,33 sekunde.

Žan Kranjec Kranjska Gora Šport "Upam, da bom doživel to, kar je doživel Košir"

Hrovatova je nato odlično nastopila v drugo in ostala v vodstvu do nastopa Shiffrinove, kasneje pa sta jo premagali tudi Brignonejeva in Rebensburgova. Slednja je prevzela tudi vodstvo pred Američanko. Na vrhu je bila le še Vlhova. Slovakinja je na progi izgubljala prednost proti Nemki, na zadnjem merjenju časa je razlika v njeno korist znašala le še šest stotinl. A ob dobri fizični pripravljenosti je bila Slovakinja nekoliko hitrejša v povsem zadnjem delu proge, na koncu je bila 11 stotink hitrejša.

Hrovatova je s tretjim časom druge vožnje osvojila peto mesto, za Vlhovo je zaostala 1,83 sekunde. To je najboljša uvrstitev Gorenjke v tej sezoni, med njo se je ubadala z neprijetno poškodbo gležnja.

Vlhova je z današnjo zmago odločitev o lastnici malega kristalnega globusa v seštevku discipline prestavila na finalni veleslalom sezone v Soldeuu. Razlika med Shiffrinovo, ki ima na vrhu seštevka 515 točk, in izzivalko za mali globus Vlhovo (418 točk), znaša 97 točk. Vlhova pa bi globus osvojila le v primeru, da v Andori zmaga, Shiffrinova pa ne osvoji točk.

V Špindlerjevem mlinu bo v soboto na sporedu še ženski slalom, s štirimi Slovenkami na startu, in sicer Hrovatovo, Marušo Ferk, Bucikovo in Dvornikovo.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice