Šport > Zimski športi
6241 ogledov

Poslavlja se še ena šampionka belih strmin

frida hansdotter Epa
Slalomska specialistka je napovedala konec kariere.

Švedska smučarka Frida Hansdotter bo po koncu letošnje sezone sklenila profesionalno športno pot. Odločitev je svojim sledilcem sporočila prek družbenega omrežja instagram.

33-letnica jev v svetovnem pokalu tekmovala od leta 2004. Specialistka za slalom je slovela kot kraljica drugih mest, saj je v karieri zbrala "le" štiri zmage, kar 18-krat pa je bila druga. Samo v sezoni 2012/2013 je na drugem mestu končala pet slalomskih tekem. Skupno je zbrala 35 uvrstitev na zmagovalni oder.

Niz drugih mest je prekinila na slalomu v Kranjski Gori, nadomestni lokaciji za odpadlo mariborsko preizkušnjo, kjer je zmagala na 50. Zlati lisici leta 2014. To je bila njena prva zmaga na tekmah svetovnega pokala. Poleg Kranjske Gore je še dvakrat osvojila Flacahu in enkrat Lienz.

frida hansdotter | Avtor: Epa Epa

V sezonah 2014 in 2015 je osvojila drugo mesto v slalomskem seštevku, nato pa ji je leta 2016 uspel veliki met z osvojitvijo njenega edinega malega globusa. V skupnem seštevku je bila najboljša peta (2016). Lani je zablestela na olimpijskih igrah v Pyeongchangu, kjer je osvojila zlato medaljo. Poleg olimpijskega zlata ima v zbirki še dve srebrni in tri bronaste medalje s svetovnih prvenstev.

"Zadnjih 15 let sem potovala po svetu in s svojim smučanjem premikala meje bolj, kot sem si kdajkoli upala predstavljati. Dosegla sem velike reči in na svoji poti spoznala čudovite ljudi. Rada imam smučanje,ki bo vedno del mojega življenja. Prišel je čas, da se poslovim od svetovnega pokala in začnem novo poglavje mojega življenja. Soldeu bo moja zadnja tekma. Pogrešala vas bom," je zapisala Švedinja.

Komentarjev 1
  • Avatar Milosgirra
    Milosgirra 00:22 07.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top