Šport > Zimski športi
231 ogledov

Dvoboj se nadaljuje, Paris ostal med živimi

dominik paris Epa
Italijanski specialist za hitre discipline Dominik Paris je ohranil možnosti za osvojitev prvega malega kristalnega globusa.

Dominik Paris je zmagal na predzadnjem smuku letošnje sezone v norveškem Kvitfjellu. V internem dvoboju je premagal najboljšega smukača sezone Švicarja Beata Feuza in zaostanek v seštevku discipline znižal na 80 točk.

Končna odločitev bo tako padla na finalu sezone v Soldeuu.

Feuz, branilec lanske smukaške lovorike, je imel pred tekmo natanko 100 točk prednosti pred Parisom. Za predčasno zagotovitev malega globusa bi moral v Kvitfejllu premagati Italijana, a je ta slavil s četrt sekunde naskoka.

Tretji čas je dosegel Avstrijce Matthias Mayer.

beat feuz | Avtor: Epa Epa

Paris je prismučal do tretje zmage v sezoni, 13. v kariere in 11. smukaške. V Soldeuu bo napadal svoj prvi mali globus, doslej je bil najboljši drugi v superveleslalomu (2015) in tretji v smuku (2013, 2016, 2017). 

Slovenci se na tekmi niso proslavili. Klemen Kosi (+2,94/43. mesto), Miha Hrobat (+2,66/39. mesto) in Boštjan Kline (+2,78/42. mesto) niso osvojili točk svetovnega pokala. Tilen Debelak ni nastopil.

V Kvitjfellu bi moral biti v petek smuk iz Garmisch-Partenkirchna, a so morali norveški prireditelji zaradi močnega vetra odpovedati četrtkove trening in s tem petkovo tekmo, saj tekmovalci niso preizkusili proge.

Prihodnji konec tedna bodo alpski smučarji tekmovali v Kranjski Gori na pokalu Vitranc, čakata jih veleslalom in slalom. Po tekmah v Sloveniji je v koledarju le še finale svetovnega pokala v Andori.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

sneg Svetovni pokal Šport Dekleta ostala brez tekme
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice