Šport > Zimski športi
4356 ogledov

Tudi Vonnova razočarana nad FIS

lindsey vonn Epa
Nad dogodki, ki so zaznamovali smukaško tekmo v Crans Montani, je bila ogročena tudi nedavno upokojena Lindsey Vonn.

Mednarodna smučarksa zveza (Fis) je šele tri dni po tekmi objavila uradne rezultate. Zamik je bil posledica težav z elektornskim merjenjem, ki jih kljub menjavam fotocelic na ciljni črti niso uspeli odpraviti.

Prav ironično je, da se je to zgodilo v državi, ki je zaradi izredno razvite urarske industrije sinonim za točnost.

Sofia Goggia Svetovni pokal Šport Blamaža FIS in organizatorjev

Tekmo, na kateri se je poškodovala Ilka Štuhec, je dobila Italijanka Sofia Goggia, kateri naj bi se najbolj približala Švicarki Joana Hählen (+0,36) in Lara Gut Behrami (+0,45).

Po popravku FIS-a sta obe ostali brez stopničk, saj se je na drugo mesto povzpela Avstrijka Nicole Schmidhofer (+0,52), na tretje pa Švicarka Corinne Suter (+0,59). Hählenova je osvojila četrto, Gut-Behramijeva pa šele šesto mesto.

andrea massi Plačala davek Šport Massi o Ilki Štuhec: "Takšnega pristopa ne podpiram."

Po blažami krovne smučarske zveze se je oglasila tudi sveže upokojena Lindsey Vonn, ki si je tekmo v Crans Montani prvič ogledala z domačega naslonjača, potem ko je na svetovnem prvenstvu v Areju sklenila profesionalno športno pot.

"Vau, odkar sem odšla, so se stvari res poslabšale. Tri dni po tekmi so Schmidhoferjevi in Suterjevi končno pripisali pravi rezultat," je komentirala Vonnova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.