Šport > Zimski športi
9269 ogledov

Blamaža Švicarjev, tako so Ilko Štuhec pustili na cedilu

ilka štuhec Epa
Tekma v Crans Montani, na kateri se je poškodovala Ilka Štuhec, v organizacijskem smislu ni zadostila visokim kriterijem svetovnega pokala.

Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec je ob padcu na smukaški tekmi v Crans Montani utrpela poškodbi obeh kolen in predčasno končala sezono.

ilka štuhec Poškodba Šport Ilka Štuhec predčasno končala sezono

Mariborčanka se je po padcu zaradi predolgega skoka v zgornjem delu progu sicer pobrala na noge in sama odsmučala do cilja, prave posledice padca pa so razkrile šele kasnejše zdravniške preiskave. Posledice so bile tako hude, da je morala Štuhčeva končati letošnjo sezono, v kateri je bila ena glavnih favoritk za osvojitev malega smukaškega globusa.

Ilka Štuhec je strgala zadnjo križno vez v levem kolenu in dobila močan udarec v kost v desnem kolenu.

Kalvarija 28-letne specialistke za hitre discipline, ki je zaradi poškodbe levega kolena izpustila tudi lansko olimpijsko sezono, se je po padcu na progi nadaljevala v ciljni areni. Po poročanju spletnega portala 24ur.com so iz slovenskega tabora na sestanku ekip šokirali z razkritjem, da Štuhčeva ni imela na voljo reševalnega vozila, s katerim bi jo čim hitreje prepeljali v bližnji Sion.

Tudi na kliniki stvari niso potekale tako, kot bi morale, saj je na magnetno resonanco čakala kar dve uri, zato so z ekipo pobrali šila in kopita ter se raje odpravili v tri ure oddaljeni Basel, kjer je bila v pretekosti že operirana.

sofia goggia Spremembe v vrhu Šport Na smuku zatajil sistem merjenja

Predstavnica Mednarodne smučarske zveze (Fis) Christine J. Feehan je za 24ur.com povedala, da so na podlagi pritožb iz slovenskega tabora, nezadovoljstvo pa so izrazili tudi Francozi po poškodbi Tiffany Gauthier, spremenili načrt ter pripravljenost zdravniških služb za kombinacijsko tekmo.

Smuk v Crans Montani so zaznamovale tudi številne tehnične težave, saj so bili rezultati tekme, na kateri je slavila Italijanka Sofia Goggia, več ur neuradni, kasneje pa se je vrstni red celo spremenil.

ilka štuhec Slab obet Šport Štuhčeva v bolnišnici
Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 12:28 25.februar 2019.

    Zakaj blamaža Švicarjev ? Oni se s tem ne obremenjujejo .....naši mediji imajo problem .

  • Dusan Kokalj 11:15 25.februar 2019.

    Novinarji nikar ne napenjajte.

  • tone51 09:32 25.februar 2019.

    Najboljša slovanska smučarka?????...resno