Šport > Zimski športi
8589 ogledov

Ilka Štuhec predčasno končala sezono

ilka štuhec Saša Despot
Slabe novice za najboljšo slovensko alpsko smučarko.

Svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je po padcu na današnjem smuku v Crans Montani že končala sezono. Iz njene ekipe so sporočili, da je podroben zdravniški pregled pokazal poškodbi obeh kolen, zaradi česar Mariborčanka ne bo mogla nadaljevati letošnje sezone.

ilka štuhec Hud padec Šport Zastal dih! Štuhčeva prebila tri plasti in obležala v mreži

Današnja tekma se je za Štuhčevo slabo končala; kot prva tekmovalka je po dobro odpeljanem zgodnjem delu v sredinskem delu po predolgem skoku izgubila ravnotežje in padla. S precejšnjo hitrostjo je nato pristala v zaščitnih ogradah, a se je po ob pomoči delavcev ob progi rešila iz mrež in se celo sama na smučeh spustila do ciljne arene.

O tem, kako bo predvidoma potekala vrnitev Ilke Štuhec na bele strmine, bodo iz njenega tabora obvestili v naslednjih dneh.

Čeprav je na prvi pogled kazalo, da padec ni imel resnejših posledic, se je Mariborčanka, ki je v tej zimi uprizorila udarno vrnitev v belo karavano po resni poškodbi kolena sezono prej, kasneje zaradi bolečin v kolenih odpravila na preiskave v bolnišnico. Podrobnejše preiskave pa so pokazale, da padec ni bil tako nedolžen. Posledice so takšne, da se je letošnja sezone končala že danes, so popoldne sporočili iz tabora dvakratne svetovne prvakinje in trenutno tretje smučarke v smukaškem seštevku svetovnega pokala.

Kot so sporočili iz ekipe Ilke Štuhec, so preiskave po današnjem padcu na smuku pokazale poškodbe obeh kolen. Preiskave v bolnišnici v Crans Montani so pokazale, da si je najboljša slovenska smučarka strgala zadnjo križno vez v levem kolenu in utrpela še udarec v kost v desnem kolenu. Obe koleni je imela Mariborčanka v svoji karieri že poškodovani.

ilka štuhec Slab obet Šport Štuhčeva v bolnišnici

Štuhčevo bodo še danes prepeljali v Basel, kjer bo dodatne preglede kolen danes opravil Niklaus Friedrich, ki je Ilko Štuhec v preteklosti že uspešno operiral. Časovni okvir nadaljnjih aktivnosti in zdravljenja poškodb bo znan po pregledu v Baslu, kjer bodo Ilko Štuhec po vsej verjetnosti tudi operirali.

sofia goggia Spremembe v vrhu Šport Na smuku zatajil sistem merjenja
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.