Šport > Zimski športi
1419 ogledov

"To mi je morda šlo na roko"

štefan hadalin Epa
Bolgarsko smučišče Bansko je prineslo še en velik uspeh slovenskega smučanja.

Štefan Hadalin je po uspehu na svetovnem prvenstvu, ko je osvojil srebrno kolajno, prvič v karieri stopil tudi na stopničke zmagovalnega odra v svetovnem pokalu. Prav tako v kombinaciji je bil tokrat tretji. Za drugouvrščenim Avstrijcem Marcelom Hirscherjem je zaostal za stotinko, za zmagovalcem Francozom Alexisom Pinturaultom, ki je naslovu svetovnega prvaka v tej disciplini dodal še mali kristalni globus, pa 69 stotink.

"Super občutki, vrhunsko. Ponosen sem, vesel, da mi je tudi v svetovnem pokalu uspelo narediti to. Zdaj gremo naprej, optimistično. Danes je bil še kdo več na startni listi, kot na SP, tako da sem vesel, da mi je uspelo prikazati take vožnje in tak rezultat," je po tekmi dejal Hadalin.

Tekma se je namesto s smukom začela s superveleslalomom. "Mogoče gre to malenkost bolj na roko tekmovalcem, kot sem jaz, saj rabiš za superveleslalom manj treninga. Imam več veleslalomskega znanja in to lahko koristno uporabim. Zagotovo z optimizmom gledam na veleslalomsko tekmo in v nedeljo mi bo lažje," je dodal Hadalin.

štefan hadalin Bravo, Hadalin! Šport Zgodovinski uspeh za Slovenijo

Ta je dosegel najboljši kombinacijski nastop Slovencev v svetovnem pokalu doslej in tudi svojo najboljšo tovrstno uvrstitev. Triindvajsetletnik je bil v svetovnem pokalu do zdaj le trikrat med deseterico, osmi na slalomu v Saalbach-Hinterglemmu 20. decembra lani, deveti na ekipni tekmi v St. Moritzu marca 2016 ter deseti na slalomu v Adelbodnu 13. januarja letos.

"To je bil Hadalinov vrhunski superveleslalom. Mi smo se zavestno odločili za zgodnjo številko, kar je na tako težkem superveleslalomu lahko tvegano. A tekmovalec, ki je v dobri formi, si lahko malo več privošči. Praktično brez oprijemljive informacije je odpeljal superveleslalom s sekundnim zaostankom. Je pa se potem težko zbrati na tako enostavnem slalomu. Po mojih izkušnjah se je na kombinaciji težko zbrati in odpeljati dva vrhunska teka. Slalom je odpeljal dobro, na stopničkah pa sta še dva najboljša, vsestranska smučarja. Štefan je le stotinko sekunde za najboljšim smučarjem vseh časov, tako da moramo biti zadovoljni," je nastop Hadalina strnil glavni slovenski trener hitrih disciplin Peter Pen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice