Šport > Zimski športi
5989 ogledov

Zgodovinski uspeh za Slovenijo

štefan hadalin
1/7
Epa
Štefan Hadalin je srebrni medalji s svetovnega prvenstva dodal tretje mesto na tekmi svetovnega pokala v Banskem.

Najbolj vroč slovenski smučar ta hip Štefan Hadalin je s tretjim mestom na kombinaciji v Banskem dosegel svoj največji uspeh na tekmah svetovnega pokala. S slalomsko vožnjo je pridobil pet mest in se prvič v karieri povzpel na zmagovalni oder.

Triindvajsetletni Vrhničan je s tem dopolnil izjemen uspeh iz Areja, kjer je na svetovnem prvenstvu osvojil srebrno medaljo.

Hadalin je poskrbel za 269. slovenske stopničke v svetovnem pokalu, 96. moške in sploh prve (!) v kombinaciji. Doslej je bil najboljši slovenski kombinatorec Andrej Jerman s četrtim mestom leta 2002 v Kitzbühlu.

Miha Hrobat je osvojil 19. mesto (+2,95), Tilen Debelak je bil 31. (+6,28), Klemen Kosi pa 33. (+6,36). Boštjan Kline je odstopil na superveleslalomu.

štefan hadalin | Avtor: Epa Epa

Svetovni podprvak Hadalin je bil po superveleslalomu na osmem mestu s sekundo zaostanka za vodilnim (+1,00). Pred slalomom, ki se je začel ob 13. uri, je bil na čelu Švicar Mauro Caviezel (1:09,08).

Drugi je bil Avstrijec Vincent Kriechmayr s šestimi stotinkami zaostanka, tretji pa prvi favorit Alexis Pinturault, svetovni prvak iz Francije (+0,16).

Hrobat je bil 29. (+2,36), Kosi 39. (+3,07), Debelak 42. (+3,26).

Avstrijec Marco Schwarz, dobitnik treh medalj s SP, je superveleslalom končal na 11. mestu, a si je na zadnjem skoku poškodoval koleno in je že odšel na preglede in zdravljenje v domovino. Zmagovalec kombinacije iz Wengna se tako ne bo mogel potegovati za mali kristalni globus, saj so iz avstrijske ekipe sporočili, da je njegova sezona končana.

Kazalo je na drugo mesto

Pred nastopom Hadalina je vodil najboljši slalomist sezone Marcel Hirscher. Okoliščine so bile pisane na kožo Slovencu, saj je bila slalomska proga zelo kratka, imel pa je tudi 84 stotink zaloge.

Na žalost je že do prvega merjenja časa izgubil pol sekunde (+0,34), nato pa do drugega ujel ritem (-0,31). Za spodnji del, kjer Hirscher ni blestel, mu je ostalo četrt sekunde (+0,26), na koncu pa je za las zgrešil prevzem vodstva (+0,01).

Reakcija je bila temu primerna (glej sliko).

štefan hadalin | Avtor: Epa Epa

Kriechmayer ni imel nobenih možnosti in je na koncu osvojil 11. mesto (+1,95). Vodilni po prvi vožnji Caviezel se je z zaostankom debele skunde (+1,17) moral zadovoljiti s šestim.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

hadalin pinturault hirscher | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.