Šport > Zimski športi
14137 ogledov

Meta Hrovat najboljša na svetu

meta hrovat Epa
Meta Hrovat je postala svetovna prvakinja.

Slovenka Meta Hrovat je na mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v italijanskem kraju Val di Fassa osvojila zlato medaljo v slalomu, četrta je bila Neja Dvornik, ki je zaostala 1,33 sekunde. Druga je bila Švicarka Aline Danioth (+0,89), tretja Švedinja Elsa Haakanson Fermbaeck (+1,28).

Hrovatova je vodila že po prvi vožnji, ko je imela pred drugouvrščeno Daniothovo 41 stotink prednosti in je ta naskok s šestim časom drugega nastopa še povečala. Dvornikova je bila po prvem nastopu deseta, tretji čas drugega nastopa pa jo je popeljal tik pod zmagovalni oder. Tretje mesto je zgrešila za pet stotink.

Dvornikova je bila osmoljenka že na včerajšnji veleslalomski tekmi, ko je prav tako ostala tik pod zmagovalnim odrom, za bronom je zaostala za sedem stotink. Hrovatova je na veleslalomu vodila po prvi vožnji, a nato odstopila.

"V zadnjem času sem imela kar nekaj tekem na katerih se ni izšlo po mojih željah. Po včerajšnjem dnevu sem bila, kar malo razočarana, hkrati pa sem si danes še toliko bolj želela pokazati dobro vožnjo in priti do cilja. Pred drugo vožnjo sem bila zaradi zadnjih odstopov kar malo nervozna, saj je težko, ker veš da dobro smučaš in tega ne pokažeš z rezultati. Nekako sem se vseeno uspela umiriti in sem tudi v drugo prikazala dovolj dobro vožnjo za zmago, zato sem zelo vesela," je današnji nastop ocenila Hrovatova.

V moški konkurenci je bil danes na sporedu smuk, ki ga je dobil Švicar Lars Rösti (1:20,21), Nejc Naraločnik je bil na 30. mestu (+2,33) najboljši Slovenec.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice