Šport > Zimski športi
6175 ogledov

Zastal dih! Štuhčeva prebila tri plasti in obležala v mreži

ilka štuhec Epa Štuhčeva je padla po dolgem skoku v zgodnjem delu proge.
Dvakratna svetovna prvakinja se je z odstopom oddaljila od boja za mali kristalni globus.

Tekmo svetovnega pokala v Crans Montani je odprla slovenska šampionka Ilka Štuhec. Aktualna svetovna prvakinja je po tehnično zelo zahtevni progi drvela novemu vrhunskemu rezultatu naproti, nato pa v preveliki želji storila napako in odstopila.

V enem izmed skokov jo je odneslo predaleč, pri tem jo je potegnilo k tlom in padla je na hrbet. Odneslo jo je v zaščitno ogrado, kjer je prebila tri plasti in nepremično obležala. Na pomoč so ji takoj priskočil delavci ob stezi in jo po nekaj minutah rešili iz mreže.

Režiser prenosa je ob tem našel zaskrbljeno Darjo Črnko, ki je le nemočno spremljala dogajanje. Vrvež med gledalci je potihnil. Po krajši prekinitvi se je na veselje vseh prisotnih Mariborčanka pobrala in se v bolečinah odpeljala proti ciljni areni. Tam je pomahala navijačem, ki so jo nagradili z bučnim aplavzom.

ilka štuhec Slab obet Šport Štuhčeva v bolnišnici

Nastopiti bi morala tudi Maruša Ferk, ki je tekmo nameravala izkoristiti za trening pred nedeljsko kombinacijo, a se je nastopu odpovedala.

ilka štuhec Zavora ne popusti Šport Štuhčeva se še vedno išče

Zmagala je Italijanka Sofia Goggia pred Švicarko Joano Haehlen (+0,49) in Avstrijko Nicole Schmidhofer (+0,52). Goggia je slavila šestič v karieri in drugič v letošnji sezoni.

Schmidhoferjeva je v troboju Avstrijk premagala rojakinji Stephanie Venier (6. mesto) in Ramono Siebenhofer (23. mesto), ki ji ob negotovi prihodnosti Štuhčeve predstavljata največjo konkurenco v boju za smukaški globus.

Vodilna Avstrijka ima zdaj na računu 424 točk oziroma 70 točk več od drugouvrščene Siebenhoferjeve. Štuhčeva je s 343 točkami ostala na tretjem mestu, od prvega jo loči 81 točk. Venierjeva ima po današnji tekmi samo še osem točk manj od Slovenke. Do konca sezone bosta na sporedu še dva smuka.

ilka štuhec Napet boj Šport Štuhčeva po smukaškem zlatu osredotočena na nov cilj

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

ilka štuhec | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • kritikus 08:46 24.februar 2019.

    Ne glede da je to njena krivda,bo verjetno moral nekdo umreti, da bodo nehali trenerji postavljati na progi 2-3 take postavitve vrat,da se lomijo noge in ostalo,oni ne tekmujejo,pohlep isto kot pri denarju,vedno huje,vedno več..................

  • Lavdan 08:30 24.februar 2019.

    Prebila tri plasti česa. Drži se Ilka.