Šport > Zimski športi
1857 ogledov

Kline do točk na smučišču, ki mu je prineslo zmago

Dominik Paris Epa
Dvojno zmagoslavje italijanskega smučarja na Norveškem.

Italijanski alpski smučar Dominik Paris, svetovni superveleslalomski prvak, je odlično formo potrdil tudi na olimpijski progi v Kvitfjellu. Potem ko je v soboto dobil smuk, je bil dan pozneje najhitrejši še v superveleslalomu, z zmago je tudi prevzel vodstvo v superveleslalomski razvrstitvi svetovnega pokala.

Paris je za 43 stotink sekunde premagal svetovnega prvaka v smuku, domačina Kjetila Jansruda, ki je bil na "domačem dvorišču" v superveleslalomu najboljši že petkrat, tokrat pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Tretji je bil Švicar Beat Feuz, zaostal je šest desetink sekunde, četrti pa do tekme vodilni v superveleslalomski razvrstitvi Avstrijec Vincent Kriechmayr, ki po novem zdaj za Parisom zaostaja 44 točk.

"Moja vožnja ni bila brezhibna. Storil sem nekaj napak, a sem v odlični formi, vedel sem, da sem hiter. Zato sem se na cilju tudi veselil, prepričan sem bil, da mi vrhunska uvrstitev ne more uiti," je dejal 29-letni Italijan, ki se je veselil 14. zmage v svetovnem pokalu in tretje v superveleslalomu. V letošnji sezoni je zabeležil pet zmag, na dveh prizoriščih, poleg Kvitfjella še v Bormiu, je vknjižil dvojčka, zmagi v obeh hitrih disciplinah, najhitrejši pa je bil še na smuku v Kitzbühlu.

Od Slovencev se je na progi, ki so jo zaradi sneženja pripravili pol ure pozneje od načrtovanega, najbolje znašel Boštjan Kline, ki je z zaostankom sekunde in 77 stotink zasedel 16. mesto. Miha Hrobat je bil 25. (+2,28), Klemen Kosi 37. (+2,94), Tilen Debelak pa 47. (+3,83).

"Mi smo danes v celoti delovali veliko bolje kot včeraj na smuku. Za Boštjana je 16. mesto super rezultat, z njim pa si je priboril tudi nastop na finalu svetovnega pokala. Zelo dobro je peljal tudi Hrobat, ki pa je storil napako na istem zavoju kot včeraj na smuku. Dela še mladinske napake, ampak v celoti gledano z velikimi koraki stopa naprej in tudi rezultat danes je zelo dober. Klemen Kosi danes je napadal, a se mu na žalost vseeno ni uspelo uvrstiti med dobitnike točk, se je pa kljub temu uvrstil na finale svetovnega pokala. Tam bomo nastopili z dvema tekmovalcema v superveleslalomu in s tem smo lahko zadovoljni," je bil zadovoljen trener slovenske reprezentance Peter Pen, ki je pohvalil tudi organizatorje.

"Snega ni padlo toliko, kot so ga napovedovali, proga je bila zelo dobro pripravljena, tudi vidljivost je bila dobra, tako da je bila tekma zelo zanimiva," je razmere na progi ocenil Pen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice