Zdovc: "Neverjetno veliko težav pri tranziciji"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenski košarkarji bodo danes začeli zadnji domači test pred SP. V Ljubljani bo od danes do sobote potekal Telemachov turnir, tekmeci na prijateljskih dvobojih pa bodo Iran, Brazilija in Litva. Prvi nasprotniki izbrancev Jureta Zdovca bodo v dvorani Stožice danes ob 20.05 Iranci.
Oglej si celoten članek

Podoben turnir v Kaunasu, kjer je bila Slovenija tretja po eni zmagi in dveh porazih, je selektorju Juretu Zdovcu že prinesel nekaj odgovorov, za nekatere upa, da jih bo dobil v Ljubljani.

"Napad zelo slabo izvajamo, slabo beremo določene situacije v napadu in zato prihaja do posiljenih metov in skokov. Imamo neverjetno veliko težav v tranzicijski obrambi. Težave imamo pri komunikaciji in vračanju. Obramba 5 na 5 ni slaba, imamo pa še rezervo. To bodo glavne stvari, na tem bomo delali," pravi Zdovc pred tremi tekmami v domači dvorani o tem, kaj lahko Slovenci še izboljšajo in na kaj bo še posebej pozoren.

Brez Lorbka v Ljubljani in Španiji

Včeraj zvečer pa je postalo jasno, da Erazem Lorbek ne bo mogel pomagati slovenski ekipi ne na turnirju, ne na SP. Stanje njegovega poškodovanega kolena je tako resno, da so se v vodstvu reprezentance po pregledu z magnetno resonanco in po sestanku z zdravniškim osebjem odločili, da Lorbek ne bo igral.

Na turnirju bo Slovenija po današnji tekmi z Iranom jutri igrala z Brazilijo, v soboto pa še z Litvo, tudi ti tekmi se bosta začeli ob 20.05. Do vstopnic lahko pridete tudi s pomočjo Telemacha in spletne strani Žurnal24.si. Vsak dan turnirja boste lahko odgovorili na zastavljeno vprašanje in si priborili dve vstopnici za večerno tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.