Zdovc odhaja v Rusijo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Jure Zdovc bo naslednja tri leta deloval v Rusiji pri Spartaku iz Sankt Peterburga, kjer bo vodil tudi Miho Zupana. Novico so že potrdili na uradni spletni strani ruskega prvoligaša.
Oglej si celoten članek

Ime Jureta Zdovca se je v zadnjih dneh povezovalo s številnimi ekipami po Evropi, nazadnje tudi s turškim Galatasarayem, omenjal se je tudi povratek v Union Olimpijo, a 44-letni strokovnjak se je na koncu odločil za Spartak iz Sankt Peterburga. Zdovc je z Rusi podpisal triletno pogodbo. Za dokaj mladega trenerja bo to po Olimpiji, Splitu, Geoplin Slovanu, Iraklisu in Bosni šesti klub v karieri, ob tem pa je slovensko reprezentanco na EP leta 2009 popeljal do četrtega mesta. Nekdanji odlični košarkar bo na klopi kluba, ki ima v svojih vrstah tudi slovenskega reprezentanta Miho Zupana (najboljši šesti igralec ruske lige v zadnji sezoni), zamenjal Zvija Sherfa. Izraelec je na klopi Spartaka preživel dve leti in ga v zadnji sezoni popeljal do petega mesta v ruskem prvenstvu.

Želijo stabilnost
"Triletno pogodbo smo podpisali, ker oboji želimo stabilnost, ki nam bo omogočila nadaljnji razvoj kluba. Pomembna vloga glavnega trenerja bo povezati klub na vseh ravneh – predvsem z mladinskimi selekcijami. Le z vzpostavitvijo celotnega sistema bomo lahko dosegli uspehe v vseh tekmovanjih, v katerih bo klub nastopal," je ob podpisu triletne pogodbe z Zdovcem dejal predsednik Spartaka Igor Lipsky, ki je prepričan v odlično sodelovanje: "Jure je uspehe dosegal že kot igralec. In tudi kot trener je dokazal, da ima vse, kar potrebuješ za odlične rezultate. Prepričani smo, da skupaj lahko napredujemo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.