Šport > Košarka
16 ogledov

Zdovc odhaja v Rusijo

Jure Zdovc Žurnal24 main
Jure Zdovc bo naslednja tri leta deloval v Rusiji pri Spartaku iz Sankt Peterburga, kjer bo vodil tudi Miho Zupana. Novico so že potrdili na uradni spletni strani ruskega prvoligaša.

Ime Jureta Zdovca se je v zadnjih dneh povezovalo s številnimi ekipami po Evropi, nazadnje tudi s turškim Galatasarayem, omenjal se je tudi povratek v Union Olimpijo, a 44-letni strokovnjak se je na koncu odločil za Spartak iz Sankt Peterburga. Zdovc je z Rusi podpisal triletno pogodbo. Za dokaj mladega trenerja bo to po Olimpiji, Splitu, Geoplin Slovanu, Iraklisu in Bosni šesti klub v karieri, ob tem pa je slovensko reprezentanco na EP leta 2009 popeljal do četrtega mesta. Nekdanji odlični košarkar bo na klopi kluba, ki ima v svojih vrstah tudi slovenskega reprezentanta Miho Zupana (najboljši šesti igralec ruske lige v zadnji sezoni), zamenjal Zvija Sherfa. Izraelec je na klopi Spartaka preživel dve leti in ga v zadnji sezoni popeljal do petega mesta v ruskem prvenstvu.

Želijo stabilnost
"Triletno pogodbo smo podpisali, ker oboji želimo stabilnost, ki nam bo omogočila nadaljnji razvoj kluba. Pomembna vloga glavnega trenerja bo povezati klub na vseh ravneh – predvsem z mladinskimi selekcijami. Le z vzpostavitvijo celotnega sistema bomo lahko dosegli uspehe v vseh tekmovanjih, v katerih bo klub nastopal," je ob podpisu triletne pogodbe z Zdovcem dejal predsednik Spartaka Igor Lipsky, ki je prepričan v odlično sodelovanje: "Jure je uspehe dosegal že kot igralec. In tudi kot trener je dokazal, da ima vse, kar potrebuješ za odlične rezultate. Prepričani smo, da skupaj lahko napredujemo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.