Zdravnik razkriva temno plat Pepa Guardiole

Foto: Epa pep guardiola
Kontroverzni zdravnik je izrekel nekaj težkih besed na račun španskega stratega Pepa Guardiole.
Oglej si celoten članek

Klubski zdravnik Bayern Münchna Hans Muller-Wohlfahrt, ki je v času vladavine Pepa Guardiole končal skoraj štiri desetletja trajajoče sodelovanje z nemškim velikanom, se je svoji avtobiografiji znova razpisal o odnosu s španskim strategom.

Zdravnik Po 40 letih odstopil zaradi Guardiole

Medijsko odmeven spor je dosegel vrhunec aprila 2015, ko je Muller-Wohlfahrt, klubski zdravnik od leta 1977, po 38 letih nenadoma zapustil bavarsko prestolnico. 

"Guardiola je povsem zanemarjal zdravniški poklic. Ni se zavzemal za to, da bi igralci povsem okrevali, temveč ga je zanimalo le to, da ne čutijo bolečin. Poškodb nismo zacelili, kar je bilo v nasprotju z mojo filozofijo," je razkril 75-letnik, ki se je po odhodu Guardiole vrnil k Bayernu.

Foto: Epa pep guardiola

"'Poskušal me je diskreditirati in me spremeniti v svojega podložnika. Počutil se je vzvišenega nad vsemi, prav tako je mislil, da je pametnejši od vseh. A jaz sem bil večji od njega. Imel sem privilegiran položaj v klubu, podpiralo me je vodstvo, igralci. Ni prenesel, da sem pomembnejši. Izkoristil je vsako priložnost, da bi me očrnil. Pep ima zelo nizko samozavest in naredil bo vse, da to skrije pred drugimi," je zapisal zdravnik.

"Guardiola živi v neprestanem strahu, da bo izgubil svojo moč in oblast," še trdi Muller-Wohlfahrt in razkriva, kdaj mu je dokončno prekipelo.

"Glasno sva se sporekla v slačilnici. Še nikoli nisem doživel česa takšnega. Vse je bilo uperjeno vame. Takrat sem spoznal, da ni več zabavno. Moral sem oditi zaradi časti in dobrega imena. Tega nisem mogel prenašati," je zapisal zdravnik.

Foto: Profimedia hans wilhelm muller wohlfahrt

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.