Zdravniki so ga svarili, da lahko umre, a jih ni poslušal

Foto: Profimedia Premier League žoga
Nadarjeni nogometaš je svojeglavo odločitev plačal z življenjem.
Oglej si celoten članek

Iz Afrike prihaja žalostna vest o smrti 28-letnega vezista Burundija Fatyja Patyja, člana nogometne ekile Malanti Chiefs. Paty se je zgrudil v 15. minuti tekme z moštvom Green Mamba, kljub takojšnji pomoči zdravniške službe pa je umrl v bolnišnici za posledicami srčnega napada.

Faty se je nedavno vrnil v reprezentanco po triletni odsotnosti. Z ekipo bi moral zaigrati na prihajajočem afriškem pokalu narodov (21. junij do 19. julij), kamor se je Burundi uvrstil prvič v zgodovini.

Nogometaš je imel resne težave s srcem, zato so mu zdravniki že januarja svetovali, naj se preneha ukvarjati z nogometom, saj bo v nasprotnem primeru ogroženo njegovo življenje. Nasveta ni upošteval, prav tako je zavrnil možnost operacije. Njegov nekdanji klub Bidvest Wits je takrat z njim prekinil pogodbo.

Pridružil se je Malantiju, kjer je dosegel dva gola na sedmih tekmah in si prislužil vpoklic v reprezentanco. Pred reprezentančno tekmo z Gabonom (1:1), na kateri ni zaigral, je za Kickoff.com zatrdil: "Nimam več težav s srcem."

Faty je kariero začel pri AS Inter Star, nato je bil tri leta član Trabzonsporja, ki ga je za eno sezono posodil MVV-ju. Igral je še za APR FC, od leta 2012 pa je bil član moštva Bidvest Wits.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.