Šport > Nogomet
2047 ogledov

Zdravniki so ga svarili, da lahko umre, a jih ni poslušal

Premier League žoga Simbolična fotografija.
Nadarjeni nogometaš je svojeglavo odločitev plačal z življenjem.

Iz Afrike prihaja žalostna vest o smrti 28-letnega vezista Burundija Fatyja Patyja, člana nogometne ekile Malanti Chiefs. Paty se je zgrudil v 15. minuti tekme z moštvom Green Mamba, kljub takojšnji pomoči zdravniške službe pa je umrl v bolnišnici za posledicami srčnega napada.

Faty se je nedavno vrnil v reprezentanco po triletni odsotnosti. Z ekipo bi moral zaigrati na prihajajočem afriškem pokalu narodov (21. junij do 19. julij), kamor se je Burundi uvrstil prvič v zgodovini.

Nogometaš je imel resne težave s srcem, zato so mu zdravniki že januarja svetovali, naj se preneha ukvarjati z nogometom, saj bo v nasprotnem primeru ogroženo njegovo življenje. Nasveta ni upošteval, prav tako je zavrnil možnost operacije. Njegov nekdanji klub Bidvest Wits je takrat z njim prekinil pogodbo.

Pridružil se je Malantiju, kjer je dosegel dva gola na sedmih tekmah in si prislužil vpoklic v reprezentanco. Pred reprezentančno tekmo z Gabonom (1:1), na kateri ni zaigral, je za Kickoff.com zatrdil: "Nimam več težav s srcem."

Faty je kariero začel pri AS Inter Star, nato je bil tri leta član Trabzonsporja, ki ga je za eno sezono posodil MVV-ju. Igral je še za APR FC, od leta 2012 pa je bil član moštva Bidvest Wits.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice