Slovenija > Črna kronika
9557 ogledov

Partner ženske z odrezano roko vpleten tudi v ta zločin

Novice: Ni mogel sprejeti, da ima drugega, zato jo je zabodel - Umor Saša Despot
Motiv za dejanje naj bi bila zahrbtnost in koristoljubje.

Celjski kriminalisti so 29-letnega Sebastiena Abramova ovadili zaradi smrti njegovega 24-letnega dekleta pred štirimi leti. Primer je bil štiri leta po smrti nesrečnega dekleta še vedno odprt, saj policisti niso bili prepričani, ali je šlo za nesrečo pri čiščenju orožja ali za naklepno dejanje. 

Primer, v katerega se je zapletel 29-letni moški, pa je bil očitno povod za to, da je nekaj vpletenih oseb policistom razkrilo informacije, na podlagi katerih se je policija odločila, da poda ovadbo zaradi suma umora. Nedavni primer je tudi policistom nakazal, da so bili sumi o tem, da pri smrti ni šlo za nesrečo, upravičeni.

Motiv za takšno dejanje naj bi bila zahrbtnost in koristoljubje. Dejanje je namreč storil v trenutku, ko žrtev tega ni mogla pričakovati, od mame žrtve pa si je že prej izposodil večjo količino denarja.  

Zloraba Grozljivo Slovenija To naj bi storil partner 21-letnice, ki si je odrezala roko

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje od 15. marca 2015 preiskujejo smrt 24-letne ženske iz okolice Celja, katere smrt je s strelnim orožjem povzročil takrat 25-letni moški z območja Ljubljane. Sprva je preiskava potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. 

Osumljeni je po tem dejanju močno manipuliral z določenimi osebami, ki bi lahko policiji nudile dodatne koristne informacije. Kot so povedali na tiskovni konferenci, je osumljeni v preteklosti izvedel še eno kaznivo dejanje goljufije na škodo mame, ki ga je policija že obravnavala. Policisti so potrdili, da jim je prej zmanipulirana oseba zdaj pojasnila nove okoliščine in podala dodatne dokaze. 

Med preiskavo je policija pridobila večje število odredb sodišča za pregled elektronskih naprav. Sodelovali so s številnimi tujimi varnostnimi organi in za pomoč zaprosili tudi Europol. Pridobili so tudi odredbe v okviru mednarodne pravne pomoči, ki so bile izdane ameriškim pravosodnim organom za zavarovanje določenih podatkov.

V preiskavi so opravili najmanj 80 razgovorov z občani, pregledali večje količine zavarovanih podatkov na elektronskih napravah ter izvedli vse druge kriminalistične pristope za dokazovanje kaznivega dejanja.

Osumljeni se sicer trenutno nahaja v priporu zaradi zavarovalniške goljufije. Poročali smo že o tem, da si je 21-letno dekle namerno odrezalo roko nad zapestjem s ciljem priti do zavarovalnine pri petih zavarovalnicah, kjer je imela sklenjene zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje. 

roka povoj Slovenija Noro, 21-letnica se je poskušala znebiti nazaj prišite roke

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar Leon
    Leon 07:11 25.april 2019.

    Kdo je ta oseba ,ki ima legalno v posesti več kosov orožja , ki se je izdajal za kriminalista ali za policaja ? Nikjer ni zapisana izobrazba,poklic kot je to v navadi v vseh rumenih tiskih ? Ali gre za ...prikaži več policijskega špiclja ?

  • ode 07:09 25.april 2019.

    Ker je bil umor uspešno razglašen za nesrečo in ko je bilo vse skupaj utišano in pozabljeno, tudi s pomočjo policije, se je podal v nov, tokrat dobičkonosnejši zločin, a ga je pokopal pohlep. Morali bi uzakoniti, da isto osebo ...prikaži več za isto stvar lahko zavaruješ le pri 1 zavarovalnici.

  • maresem 06:43 25.april 2019.

    Slovenistan, država barab, kriminalcev in mafijskih botrov, vsi pod okriljem matere države. Gnoj!