Zdravstveno stanje Samarancha resno

Foto: Žurnal24
Zaradi težav s srcem so na intenzivni oddelek bolnišnice v Barceloni sprejeli nekdanjega dolgoletnega predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja Juana Antonia Samarancha.
Oglej si celoten članek

Nekdanjega dolgoletnega predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Juana Antonia Samarancha so v torek sprejeli na intenzivni oddelek bolnišnice v Barceloni zaradi težav s srcem. Vodja oddelka za interno medicino Rafael Estéban je potrdil, da je zdravstveno stanje Samarancha zelo resno. Kot so še potrdili v bolnišnici, je Samaranch na opazovanju zaradi akutnega srčnega popuščanja.

Devetinosemdesetletni Samaranch, ki je bil na čelu MOK od 1980 do 2001, je v zadnjih letih imel že večkrat težave z zdravjem. Po vrnitvi z generalne skupščine olimpijskega komiteja v Moskvi leta 2001, na kateri je bil za predsednika izbran Jacques Rogge, je Samaranch preživel 11 dni v bolnišnici v Ženevi zaradi hude utrujenosti.

Samarancha, ki ga je MOK zaradi zaslug imenoval za častnega predsednika, so lani oktobra po blažjem srčnem napadu prepeljali v bolnišnico v Monte Carlu, dve leti pred tem pa je dva dneva preživel v bolnišnici v Madridu zaradi omotičnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.