Šport
27 ogledov

Zdravstveno stanje Samarancha resno

Žurnal24 main
Zaradi težav s srcem so na intenzivni oddelek bolnišnice v Barceloni sprejeli nekdanjega dolgoletnega predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja Juana Antonia Samarancha.

Nekdanjega dolgoletnega predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Juana Antonia Samarancha so v torek sprejeli na intenzivni oddelek bolnišnice v Barceloni zaradi težav s srcem. Vodja oddelka za interno medicino Rafael Estéban je potrdil, da je zdravstveno stanje Samarancha zelo resno. Kot so še potrdili v bolnišnici, je Samaranch na opazovanju zaradi akutnega srčnega popuščanja.

Devetinosemdesetletni Samaranch, ki je bil na čelu MOK od 1980 do 2001, je v zadnjih letih imel že večkrat težave z zdravjem. Po vrnitvi z generalne skupščine olimpijskega komiteja v Moskvi leta 2001, na kateri je bil za predsednika izbran Jacques Rogge, je Samaranch preživel 11 dni v bolnišnici v Ženevi zaradi hude utrujenosti.

Samarancha, ki ga je MOK zaradi zaslug imenoval za častnega predsednika, so lani oktobra po blažjem srčnem napadu prepeljali v bolnišnico v Monte Carlu, dve leti pred tem pa je dva dneva preživel v bolnišnici v Madridu zaradi omotičnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.