"Že cel teden treniramo enkrat na dan"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Po lanski sijajni sezoni paradnega konja slovenske košarke je marsikdo pomislil, da se je Union Olimpija le rešila iz največjih težav, a še zdaleč ni tako. Plače znova zamujajo, nezadovoljni igralci pa so se odločili za delno stavko, kar je za zurnal24.si potrdil trener Sašo Filipovski.
Oglej si celoten članek

Stanje pri Unionu Olimpiji je znova zelo kritično. Dolgovi iz preteklosti še vedno grozijo ponosu slovenske košarke in onemogočajo delovanje v sedanjosti. Kot je potrdil tudi direktor zmajev Janez Rajgelj, plače znova zamujajo. Nezadovoljni igralci pa so se odločili za delno stavko, trenerju Sašu Filipovskemu so na voljo le v popoldanskih urah, medtem ko imajo v dopoldanskem terminu proste roke. "Že cel teden treniramo enkrat na dan," je novico za zurnal24.si potrdil Filipovski in dodal, da v zadnjih dneh ni dopoldanskega treninga.

"Zelo težko to komentiram, ker je takšna situacija. Jaz bi si želel, da se te zadeve uredijo, in tudi upam, da se bodo. Težko pa mi je kot trenerju komentirati zadeve, ki se tičejo direktorja kluba," je še povedal Filipovski, ki ima v tem trenutku izjemno zahtevno nalogo, kako motivirati nezadovoljne igralce. "Res mi je težko karkoli komentirati. Zagotovo glave niso na pravem mestu. To je najbolj pomembno. Kot sem že dejal, upam, da se bodo te zadeve uredile, to je moja želja. Da se lahko normalno dela," je še povedal trener edinega slovenskega evroligaša. Ljubljančane že v četrtek čaka naslednja zahtevna preizkušnja. V Stožice v okviru sedmega kola Evrolige prihaja močna Siena: "Jaz bom v teh okoliščinah dal vse od sebe, da se odigra čim bolje."

Rajgelj: Povedati nimam nič novega

Nekoliko manj zgovoren od Filipovskega je bil direktor Olimpije Janez Rajgelj, ki nam je ob našem klicu dejal: "Vsi me kličete na isto temo. Nimam povedati nič novega, kar sem povedal že pred tednom dni na novinarski konferenci." Spomnimo, da je Rajgelj pred tednom dni razkril, da stanje v klubu ni rožnato ter da bo dolg, ki je ogromen, predvidoma odpravljen šele v petih letih. Borba za preživetje Olimpije bo očitno še zelo dolga in naporna …

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:23 29. November 2011.

    Dušan Mitič je bil takrat predsednik kluba... Kot je napisano.

  • MK
    12:05 29. November 2011.

    Ker bedak je dal Kikowskemu tako pogodbo naj plača iz svoje denarnice. Če pa nima pa naj mu rubijo bajto. …

  • 11:18 29. November 2011.

    Klub je v velikih težavah. Svoje sta dodali še dve tožbi, ki sta se usedli na klubski račun. Svoje sta …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.