Šport > Košarka
19 ogledov

"Že cel teden treniramo enkrat na dan"

Union Olimpija Sašo Filipovski Boštjan Tacol
Po lanski sijajni sezoni paradnega konja slovenske košarke je marsikdo pomislil, da se je Union Olimpija le rešila iz največjih težav, a še zdaleč ni tako. Plače znova zamujajo, nezadovoljni igralci pa so se odločili za delno stavko, kar je za zurnal24.si potrdil trener Sašo Filipovski.

Stanje pri Unionu Olimpiji je znova zelo kritično. Dolgovi iz preteklosti še vedno grozijo ponosu slovenske košarke in onemogočajo delovanje v sedanjosti. Kot je potrdil tudi direktor zmajev Janez Rajgelj, plače znova zamujajo. Nezadovoljni igralci pa so se odločili za delno stavko, trenerju Sašu Filipovskemu so na voljo le v popoldanskih urah, medtem ko imajo v dopoldanskem terminu proste roke. "Že cel teden treniramo enkrat na dan," je novico za zurnal24.si potrdil Filipovski in dodal, da v zadnjih dneh ni dopoldanskega treninga.

"Zelo težko to komentiram, ker je takšna situacija. Jaz bi si želel, da se te zadeve uredijo, in tudi upam, da se bodo. Težko pa mi je kot trenerju komentirati zadeve, ki se tičejo direktorja kluba," je še povedal Filipovski, ki ima v tem trenutku izjemno zahtevno nalogo, kako motivirati nezadovoljne igralce. "Res mi je težko karkoli komentirati. Zagotovo glave niso na pravem mestu. To je najbolj pomembno. Kot sem že dejal, upam, da se bodo te zadeve uredile, to je moja želja. Da se lahko normalno dela," je še povedal trener edinega slovenskega evroligaša. Ljubljančane že v četrtek čaka naslednja zahtevna preizkušnja. V Stožice v okviru sedmega kola Evrolige prihaja močna Siena: "Jaz bom v teh okoliščinah dal vse od sebe, da se odigra čim bolje."

Rajgelj: Povedati nimam nič novega

Nekoliko manj zgovoren od Filipovskega je bil direktor Olimpije Janez Rajgelj, ki nam je ob našem klicu dejal: "Vsi me kličete na isto temo. Nimam povedati nič novega, kar sem povedal že pred tednom dni na novinarski konferenci." Spomnimo, da je Rajgelj pred tednom dni razkril, da stanje v klubu ni rožnato ter da bo dolg, ki je ogromen, predvidoma odpravljen šele v petih letih. Borba za preživetje Olimpije bo očitno še zelo dolga in naporna …

Komentarjev 3
  • Niko_K_ 13:23 29.november 2011.

    Dušan Mitič je bil takrat predsednik kluba... Kot je napisano.

  • MK 12:05 29.november 2011.

    Ker bedak je dal Kikowskemu tako pogodbo naj plača iz svoje denarnice. Če pa nima pa naj mu rubijo bajto. To pa ma.

  • Bostjan Krauthaker 11:18 29.november 2011.

    Klub je v velikih težavah. Svoje sta dodali še dve tožbi, ki sta se usedli na klubski račun. Svoje sta prek sodišča mednarodne košarkarske zveze zahtevala in tudi dobila Poljak Pawel Kikowski ter Črnogorec Vladimir Golubović. V času predsednika Dušana ...prikaži več Mitiča sta podpisala krepko previsoki pogodbi za čas in razmere, v katerih je bil klub. Breme in posledice nosi vodstvo s predsednikom Janijem Möderndorferjem in direktorjem Janezom Rajgljem. Slednji je imel lani možnost, da se s Kikowskim domeni za nekaj plač in vzhodnjak ne bi šel v tožbo. To bi klub stalo 30.000, morda 40.000 evrov, danes ga je 220.000. Podobno je bilo tudi v primeru Sanija Bečiroviča. Rajglju je sam predlagal, da najdejo skupni jezik, saj ni mislil vzeti vsega, kar mu je po pogodbi pripadlo. Pa je to veselje Sanija kmalu minilo, ko ga je Rajgelj na eni od prireditev okrcal in ozmerjal. Sani je iztožil vse, poleg vsega tudi obresti. Svoje je dobil še Golubović. Ni edini, prihajata vsaj še dva primera – svoje bosta hote