Že danes gneča, za vikend še huje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Četrtkova tekma finala svetovnega pokala v smučarskih poletih je presenetila mnoge obiskovalce, ki so se proti Planici podali z avtomobilom.
Oglej si celoten članek

Najbolj problematični zastoji so bili na izvozu z avtoceste Hrušica. Prireditelji sporočajo, da se koloni ni mogoče izogniti, z upoštevanjem navodil policistov in rediteljev pa lahko vse skupaj poteka hitreje.

Prireditelji štiridnevnega planiškega spektakla obiskovalce s prometnimi informacijami osveščajo preko družbenih omrežij in medijev, navijače pa pozivajo, naj se pod Ponce odpravijo z železniškimi prevozi in do Planice z organiziranimi avtobusnimi prevozi. Slovenske železnice so v četrtek sporočile, da je za soboto na vlaku še nekaj prostih mest.

 

V Kranjski Gori še dovolj prostora

V četrtek so se mnogi navijači in obiskovalci znašli v gneči na izvozu Hrušica, s čimer se je pot do Planice kar precej podaljšala. Na policiji so pojasnili, da niso pričakovali takšnega navala, a ko so policisti prevzeli vajeti predvsem z izvoza, je promet stekel nekaj hitreje. Parkirišča v Kranjski Gori so bila včeraj polna, a je bilo še dovolj prostora.

Večje težave gre pričakovati čez vikend. Vozniki, ki skrbijo za transport navijačev iz Kranjske Gore z okolico do letalnice v Planici, sicer pravijo, da bo v soboto in nedeljo norišnica, prireditelji pa verjamejo, da je lahko z upoštevanjem navodil rediteljev in policistov med nekaj deset tisoč navijači precej manj slabe volje. Hkrati pozivajo, naj se v Planico ne odpravljajo s svojimi vozili.

Prireditelji planiške prireditve so za obiskovalce pripravili brezplačne krožne prevoze. Vstopna mesta v Kranjski Gori so redna avtobusna postaja, pred osnovno šolo in SKB Banko (lokal Vopa), v Podkorenu redna avtobusna postaja ob regionalni cesti, v Ratečah krožno križišče za Planico in križišče Ledine, poleg omenjenih pa še Petrol Podkoren, parkirišče Zelenci in Petrol Rateče. Avtobusi v Kranjski gori bodo v soboto začeli voziti ob 6. uri, v nedeljo pa ob 7.30.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.