Šport
28 ogledov

Že danes gneča, za vikend še huje

Gneča proti Planici Saša Despot
Četrtkova tekma finala svetovnega pokala v smučarskih poletih je presenetila mnoge obiskovalce, ki so se proti Planici podali z avtomobilom.

Najbolj problematični zastoji so bili na izvozu z avtoceste Hrušica. Prireditelji sporočajo, da se koloni ni mogoče izogniti, z upoštevanjem navodil policistov in rediteljev pa lahko vse skupaj poteka hitreje.

Prireditelji štiridnevnega planiškega spektakla obiskovalce s prometnimi informacijami osveščajo preko družbenih omrežij in medijev, navijače pa pozivajo, naj se pod Ponce odpravijo z železniškimi prevozi in do Planice z organiziranimi avtobusnimi prevozi. Slovenske železnice so v četrtek sporočile, da je za soboto na vlaku še nekaj prostih mest.

 

V Kranjski Gori še dovolj prostora

V četrtek so se mnogi navijači in obiskovalci znašli v gneči na izvozu Hrušica, s čimer se je pot do Planice kar precej podaljšala. Na policiji so pojasnili, da niso pričakovali takšnega navala, a ko so policisti prevzeli vajeti predvsem z izvoza, je promet stekel nekaj hitreje. Parkirišča v Kranjski Gori so bila včeraj polna, a je bilo še dovolj prostora.

Večje težave gre pričakovati čez vikend. Vozniki, ki skrbijo za transport navijačev iz Kranjske Gore z okolico do letalnice v Planici, sicer pravijo, da bo v soboto in nedeljo norišnica, prireditelji pa verjamejo, da je lahko z upoštevanjem navodil rediteljev in policistov med nekaj deset tisoč navijači precej manj slabe volje. Hkrati pozivajo, naj se v Planico ne odpravljajo s svojimi vozili.

Prireditelji planiške prireditve so za obiskovalce pripravili brezplačne krožne prevoze. Vstopna mesta v Kranjski Gori so redna avtobusna postaja, pred osnovno šolo in SKB Banko (lokal Vopa), v Podkorenu redna avtobusna postaja ob regionalni cesti, v Ratečah krožno križišče za Planico in križišče Ledine, poleg omenjenih pa še Petrol Podkoren, parkirišče Zelenci in Petrol Rateče. Avtobusi v Kranjski gori bodo v soboto začeli voziti ob 6. uri, v nedeljo pa ob 7.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.