Slovenija
116 ogledov

Na planiški praznik začeli s proizvodnjo nove Planice

Proizvodnja Planice
1/5
Ljubljanske mlekarne
Prav danes, ko je Peter Prevc v Planici dosegel rekordno 14. zmago v sezoni, so v Ljubljanskih mlekarnah začeli proizvajati drugačen legendarni sladoled Planica.

Odločili so se namreč, da bo sladoled Planica na palčki po novem oblit v mlečno čokolado Gorenjka, enako, kot jo lahko v tablicah kupite v trgovini. Prve Planice s čokolado bo mogoče kupiti okoli velikonočnih praznikov, Planice na palčki brez čokolade pa ne bo več. 

 

V prodaji pa ostaja nespremenjana Planica v družinskem pakiranju, ki so jo prvič izdelali že leta 1974, ko so bili smučarski skoki prav tako zelo popularni. Receptura zanj je že od začetka enaka. "Planica je že od vsega začetka sestavljena iz treh okusov - jagode, vanilje in čokolade, ki jih ne glede na številne druge okuse, ki so se v zadnjih 35 letih pojavili na trgu, potrošniki še vedno uvrščajo med tri najbolj priljubljene okuse. Malo za šalo naj dodamo še, da nekateri pogrešajo le domnevno 'poseben' okus po kartonu, ki naj bi ga imela Planica, ki smo jo pakirali v kartonsko embalažo," pravijo v Ljubljanskih mlekarnah. 

Planica sladoled | Avtor: Ljubljanske mlekarne Ljubljanske mlekarne

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • endrug 20:08 17.marec 2016.

    Bo tudi brez laktoze?

  • 2trj7h+ea23myhhpzsg4 18:24 17.marec 2016.

    No lepo, v poletni vročini se ta sladoled nenormalno hitro topi, tako da bi to morali storiti že na začetku.