Ob Peléjevi smrti bodo storili nepredstavljivo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Santos bo po vzoru ameriških profesionalnih ekip v Pelejevo čast upokojil dres s št. 10.
Oglej si celoten članek

Brazilski nogometni klub Santos bo upokojil dres s številko 10, ki ga je v času bogate karieri nosil nedavno preminuli Pele. Legendarni brazilski napadalec je bil star 82 let, umrl pa je za posledicami raka.

"Najprej se morajo sestati člani uprave in to potrditi. V januarju bomo z upravnim aktom začasno ukinili nošenje dresa s številko 10 in upamo, da bo to odločitev naša uprava nato spremenila v trajno," je dejal predsednik Santosa Andres Rueda.

"Nekaj takšnih pobud je sicer že bilo, vendar so mnogi menili, da smo Peleja še bolje počastili s tem, da je bila ta številka še vedno v rabi," je še dodal Rueda.

Pele je v 22 let dolgi karieri, v kateri je odigral 1363 tekem, dosegel 1283 golov. Za Santos pa je ob številnih lovorikah na 659 tekmah dosegel 643 golov.

Z Brazilijo je trikrat osvojil naslov svetovnega prvaka (1958, 1962, 1970), na 92 reprezentančnih tekmah pa je dosegel 77 golov in je še vedno najboljši reprezentančni strelec Brazilije skupaj z Neymarjem.

Številka 10 sicer v svetu nogometa velja za eno najbolj iskanih in zaželjenih številk na dresu, nosili pa so jo številni nogometni velikani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.