Že drugič zapored blamaža za Messija in druščino

Foto: Epa Leo Messi na tekmi v Marseillu.
Foto: Epa Leo Messi na tekmi v Marseillu.
Najbolj zvezdniška zasedba evropskega nogometa je doživela neuspeh.
Oglej si celoten članek

Francoski nogometni velikan PSG se je v domačem pokalnem tekmovanju poslovil že v osmini finala. Za Parižane, ki jih je sinoči z 2:1 ugnal veliki rival Marseille, je to že drugo hitro slovo v pokalnem tekmovanju v nizu, saj tudi v prejšnji sezoni niso prišli do četrtfinala. V prejšnji sezoni je Parižane na pokalni poti prav tako v osmini finala ustavila zasedba iz Nice.

Za zvezdniški PSG je bil usoden gol Ukrajinca Ruslana Malinovskega v drugem polčasu. Zmaga z 2:1 je bila za Marseille prva po 12 letih na domačem terenu proti velikim tekmecem iz Pariza in šele druga na zadnjih 27 medsebojnih obračunih.

Alexis Sánchez je domače popeljal v vodstvo ob koncu prvega dela z bele točke. Za goste, ki so igrali brez poškodovanega Kyliana Mbappéja, je izenačil Sergio Ramos.

Marseille bo po odmevni zmagi prevzel vlogo favorita za zmago v pokalu, kjer bo lovil 11. lovoriko, a šele prvo po letu 1989.

Coupe de France, osmina finala:

Marseille - Paris SG 2:1 (1:1)
Angers - Nantes 1:2* (1:1, 1:0)
Auxerre - Rodez 2:3 (1:1)
Lyon - Lille 3:2* (2:2, 2:1)
Paris FC - Annecy 1:2* (1:1, 0:0)
Toulouse - Reims 3:1 (2:0)
Vierzon Foot - Grenoble 0:1 (0:0)

ČETRTEK:
Lorient - Lens

* - po streljanju enajstmetrovk

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.