Šport > Nogomet
3224 ogledov

Še tretji nogometni velikan obtožen finančnih goljufij

Nasser Al-Khelaifi Epa
Pariško tožilstvo zaradi finančnih nepravilnosti sprožilo postopek proti Paris Saint Germainu.

Potem ko so v Italiji zaradi finančnih nepravilnosti Juventusu odvzeli 15 prvenstvenih točk, je v ponedeljek angleško nogometno sceno zatresla afera povezana z Manchester Cityjem, ki mu po nekaterih informacijah zaradi več kot 100 goljufij, kršitev finančnega fair-playja in nesodelovanja pri pregledu poslovanja celo grozi odvzem treh naslovov, ki jih je osvojil v obdobju od 2009 do 2018, za ta čas je angleška nogometna zveza namreč opravila preiskavo, in/ali izgon iz Premier League.

Pep Guardiola Premier League Šport Manchester City po bolečem porazu doživel nov šok

A velikani zaradi finančni malverzacij 'trpijo' še naprej, tokrat je na vrsto prišel PSG. L'Equipe je tako zapisal, da je pariško tožilstvo odprlo preiskavo proti klubu in njegovemu predsedniku Nasserju Al-Khelaifiju. 

Podlaga za priskavo je pritožba, ki jo je decembra podal nekdanji Al-Khelaifijev svetovalec Hicham Bouajila. V njej je zapisano, da je  slednji več let delal za pariški klub in predsednika, neredno plačo pa mu je izplačevala teniška akademija Smash iz Dohe. Z njo sicer ni imel nikakršne povezave. Pogodba z akademijo sicer nosi datum iz julija 2015 in se nanaša na vlogo teniškega učitelja, ki naj bi jo opravljal za nedoločen čas.

Preiskava je dodeljena 16. policijski upravi v Parizu, pod njeno okrilje sodi tudi predel mesta, kjer se nahaja uprava nogometnega velikana. Pri L'Équipe so se obrnili na PSG, kjer so izjavili, da Bouajila nikoli ni bil zaposlen v klubu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.