Šport > Nogomet
368 ogledov

Manchester City po bolečem porazu doživel nov šok

Pep Guardiola Profimedia
Angleški nogometni prvak se je spet znašel pod drobnogledom Angleške nogometne zveze (FA).

Vodstvo elitnega angleškega nogometnega prvenstva je sprožilapreiskavo proti ekipi Manchester City zaradi domnevnega kršenja finančnega fair playja, ki jo bo opravila neodvisna komisija, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Preiskala bo poslovanje kluba med sezonama 2009/10 in 2017/18.

V premier ligi so navedli, da so branilci naslova angleškega prvaka prekršili pravila, ki se "nanašajo na pravilne informacije, ki lahko dajo resničen in pošten prikaz finančnega položaja kluba".

Informacije morajo vsebovati vse prihodke, tudi tiste od sponzorjev, ter o plačah in nadomestilih za igralce in trenerje, dobičkonosnost ter spoštovanj pravil Evropske nogometne zveze (Uefa).

Harry Kane Premier liga Šport Kane spisal zgodovino ter pomagal največjim rivalom

Nepravilno naj bi bila prikazana tudi nadomestila za trenerja meščanov med sezonama 2009/10 in 2012/13, ko je klub vodil Italijan Roberto Mancini, piše AFP. Številne nepravilnosti so tudi pri plačah igralcev.

Sinjemodri so v uradnem odzivu izrazili začudenje nad obtožbami in pozdravili neodvisno preiskavo, s katero bodo, tako pravijo, razčistili vse dome glede legitimnosti njihovega poslovanja.

Uefa je sicer City "zaradi resnih kršitev finančnega fair playja" za dve leti že izključila iz svojih tekmovanj februarja 2020, vendar je julija istega leta Športno razsodišče (Cas) kazen razveljavila.

Manchester City je na nedeljski tekmi 22. kroga Premier lige izgubil proti Tottenhamu (1:0), s tem pa zapravil priložnost, da bi na lestvici zmanjšal zaostanek za vodilnim Arsenalom, potem ko je ta v soboto doživel razočaranje pri Evertonu.

Pep Guardiola | Avtor: Profimedia Profimedia
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.