Šport > Nogomet
556 ogledov

Boleč poraz vodilne ekipe prvenstva

Everton - Arsenal Epa
Topničarji so na gostovanju pri Evertonu oddali pomembne točke v boju za vrh ligaške razpredelnice.

Nogometaši Arsenala, vodilno moštvo angleškega prvenstva, so v 22. krogu doživeli boleč poraz. V Liverpoolu so morali priznati premoč letos neprepričljivemu Evertonu, ki je bil boljši z 1:0. Edini gol je po kotu v 60. minuti z glavo dosegel branilec James Tarkowski.

Arsenal, ki je zabeležil šele drugi poraz v sezoni, je tako Manchester Cityju ponudil priložnost, da se mu v nedeljo približa na vsega dve točki zaostanka. Everton, ki ga je prvič vodil Sean Dyche, pa je vknjižil pomembno zmago v boju za obstanek, prvo po oktobru.

Arsenal je imel nekaj več od igre in več priložnosti, še kakšen gol pa bi lahko dosegli tudi gostitelji, ki so pred tem izgubili štiri zaporedne domače tekme.

Everton - Arsenal | Avtor: Epa Epa

"Vedeli smo, da nam v boju za naslov ne bo postlano z vrtnicami. Pričakovali smo, da bo pot težavna, dokaz je današnja tekma. A ne preostane nam drugega, kot da se 'zakopljemo', še naprej trdo delamo in se vrnemo na zmagovito pot," je po tekmi dejal trener Arsenala Mikel Arteta.

Zaostanek za Arsenalom je znižal Manchester United, ki še vedno upa, da bi se lahko vključil v boj za naslov. Tokrat je z 2:1 ugnal Crystal Palace. Po vodstvu z 2:0, ki sta mu zagotovila Bruno Fernandes z enajstmetrovke v sedmi minuti in Marcus Rashford v 62. minuti, je bilo videti, da bo do točk prišel brez težav, toda v 70. minuti je Casemiro prejel rdeč karton.

Gosti so številčno premoč izkoristili in zaostanek znižali, več pa jim ni uspelo, United je prebrodil tudi trpljenje ob koncu tekme. S tem je zabeležil šesto zaporedno prvenstveno zmago, kar mu ni uspelo že od leta 2017.

Veliko krizo pa preživlja Liverpool, v letu 2023 se še ni veselil zmage. Tokrat je z 0:3 izgubil na gostovanju pri Wolverhamptonu. Volkovi so potrebovali le pet minut, da so prebili obrambo Liverpoola, avtogol je dosegel Joel Matip. Sedem minut pozneje je vodstvo povišal Craig Dawson, končni izid pa je postavil Ruben Neves v 71. minuti.

Največ golov je padlo v Birminghamu, kjer je Leicester s 4:2 ugnal Aston Villo, ki je sicer do končnice prvega polčasa dvakrat vodila, vendar se že v sodnikovem dodatku prvega dela znašla v zaostanku.

Brentford je s 3:0 premagal zadnjeuvrščeni Southampton, Brentford pa z 1:0 predzadnji Bournemouth.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice