Olimpiji zmaga v slovenskem derbiju

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer Rok Stipčević
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 1. krogu lige Aba premagali Krko s 77:69 (15:21, 33:36, 58:53).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so uspešno začeli novo sezono lige Aba. V Stožicah so dobili slovenski derbi proti Krki s 77:69.

Ljubljančani so do druge zmage proti Novomeščanov v zadnjih 17 dneh prišli podobno kot na tekmi superpokala v Kranju. Večino tekme sta bili ekipi izenačeni, Krka je na začetku vodila celo 15:2, v zaključnih minutah pa je Cedevita Olimpija z nekaj dobrimi obrambami in koši na drugi strani prišla do na videz suverene zmage.

Od rezultata 63:62 so gostitelji, ki so sicer izgubili bitko pod košema s 24:34, s koši Kendricka Perryja in Jake Blažiča ter trojkama Roka Ukića ter Eda Murića naredili delni izid 14:2 in rešili vprašanje zmagovalca.

Prvi strelec pri Cedeviti Olimpiji je bil Rion Brown, ki je 21 točk dosegel brez zgrešenega meta iz igre (trojke 4:4, 6 skokov, indeks 29). Petnajst jih je dodal Mikael Hopkins (trojke 3:4, 5 skokov, 4 podaje), štirinajst pa Perry (6 podaj). Na drugi strani je znova z 18 točkami izstopal Rok Stipčević.

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer Jurica Golemac

V drugem krogu (10. 10.) Cedevito Olimpijo čaka še en slovenski obračun s Koprom Primorsko, Krka pa bo gostila Igokeo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.