Zelena luč za Kranjsko Goro

Foto: M. Ha. Smučišče v Kranjski Gori.
Foto: M. Ha. Smučišče v Kranjski Gori.
V Kranjski Gori je bil danes direktor tekmovanj za moške tehnične discipline pri Mednarodni smučarski zvezi.
Oglej si celoten članek

Mednarodna smučarska zveza je danes po snežni kontroli potrdila zadostno količino snega na tekmovalni progi v Podkorenu za izvedbo tekem svetovnega pokala alpskih smučarjev v veleslalomu za Pokal Vitranc prihodnji konec tedna, so sporočili organizatorji tega tradicionalnega tekmovanja v Zgornjesavski dolini.

V Kranjski Gori je bil danes direktor tekmovanj za moške tehnične discipline pri Mednarodni smučarski zvezi, Slovenec, nekdanji smučarski trener, Jani Hladnik. Skupaj z vodjo priprave proge Janezom Šmitkom sta si ogledala snežne razmere na tekmovalni progi ter strukturo in težo snega.

"Na progi je trenutno dovolj snega, izkušnje s kranjskogorsko ekipo kažejo, da bo proga naslednji vikend pripravljena najmanj tako dobro kot pretekla leta," je bil zadovoljen Hladnik.

Šmitek pa je dodal: "Čaka nas še dober teden dela, da novozapadli sneg utrdimo z bazo, ki smo jo pripravili v januarju in februarju. S hladnimi nočmi, ki so napovedane, upam, da nam bo uspelo pripraviti dobro progo."

Veleslaloma bosta zadnji moški tekmi svetovnega pokala pred finalom sezone v Soldeuu v Andori. Glavni slovenski adut na obeh veleslalomih bo Žan Kranjec, olimpijski podprvak, trenutno tretji najboljši veleslalomist sezone v posebnem seštevku discipline.

Grubin memorial za Brino

V Kranjsko Goro v petek, 10. marca, kot uvertura v Pokal Vitranc znova prihajajo svetovno znana imena belega cirkusa ter slovenski znani obrazi in prijatelji Draga Grubelnika - Grube, ki se bodo čez en teden pomerili v dobrodelnem veleslalomu. Tokrat bodo zbirali sredstva za Brino Slivniker, ki se od rojstva bori s cerebralno paralizo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.