Šport > Zimski športi
350 ogledov

Goggia v veliki prednosti, toda Štuhčeva še lahko upa

Ilka Štuhec Epa
Ilka Štuhec bi morala za osvojitev malega kristalnega globusa na zadnjih dveh smukih sezone nadoknaditi 179 točk zaostanka za Sofio Goggio.

Italijanka Sofia Goggia, vodilna v smukaški razvrstitvi, je postavila najboljši čas drugega uradnega preizkusa smukaškega proge Olympiabakken pred smukom za svetovni pokal alpskih smučark v Kvitfjellu na Norveškem.

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je bila 10. z zaostankom 1,49 sekunde.

Za vodilno smukačico sezone Goggio sta se na drugo in tretje mesto uvrstili Avstrijki, Cornelia Hütter (+0,81) in Mirjam Puchner (+1,01).

Goggia je z zmago na nedeljskem smuku v Crans Montani naredila odločilni korak k četrtemu smukaškemu kristalnemu globusu.

Prva izzivalka Štuhec (401 točk) na drugem mestu v posebnem smukaškem seštevku sezone za Goggio zaostaja 179 točk. Do konca sezone sta le še dva smuka in na razpolago največ 200 točk. Goggia je zmagala na petih od sedmih smukov v tej sezoni.

V petek bo na tem prizorišču superveleslalom, smuk bo na sporedu v soboto, v nedeljo bo na sporedu še en superveleslalom.

Komentarjev 2
  • Ender3 17:50 02.marec 2023.

    Ma, dajte mir z mamino Ilko. !

  • Friderik1950 17:28 02.marec 2023.

    Ilko poznam osebno iz fitnesa in sem njenih uspehov zelo vesel. Bil sem razočaran na predzadnjem smujku, ko je edina izgubila štirideset stotink po prvih štirih sekundah, kar pripišem slabi maži. Kar se pa tiče Goggie pa ima Ilka na ...prikaži večna nek način smolo, ker ko sem videl Goggio v kopalkah v Italijanskih revijah, mi je delovala bolj kot mišično dobro razviti fant medtem pa ko je Ilka ena taka lejpa ženska. Res.

Sorodne novice