Šport > Zimski športi
4235 ogledov

Štuhčeva podžgala dvoboj za smukaški globus

Ilka Štuhec Méribel Epa
Ilka Štuhec je z najhitrejšim časom petkovega treninga napovedala resen boj za mali smukaški globus. Trenutno zaostaja 108 točk za vodilno v seštevku discipline Sofio Goggio. Do konca sezone bodo še trije smuki.

 V Crans Montani in v Palisades Tahoeju, nekdanjem Squaw Valleyju, se bo po koncu svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Courchevelu in Meribelu nadaljeval svetovni pokal v alpskem smučanju. V Crans Montani v Švici bo smuk z Ilko Štuhec na startu. V Palisades Tahoeju v ZDA pa bo veleslalom z Žanom Kranjcem.

Slovenski smučarji so še na drugem SP po vrsti ostali brez uvrstitve na zmagovalni oder. Najbližje kolajni sta bila Štuhec s šestim mestom na smuku in Kranjec, ki je bil dvakrat šesti, na specialnem in paralelnem veleslalomu.

Oba sta merila na odličji. Popravni izpit bo sledil že danes na prvih tekmah v svetovnem pokalu po SP.

Ilka Štuhec | Avtor: Profimedia Profimedia
Štuhec je bila najhitrejša na petkovem uradnem treningu smuka. Mariborčanka, ki je druga v seštevku discipline v tej sezoni, je bila zadovoljna po treningu. "Z izjemo enega zavoja sem bolj ali manj odpeljala linije, ki sem si jih zamislila. Sem skušala napadati, da vidim približno, kaj se bo dogajalo na tekmi."

Četrtkov trening so odpovedali zaradi pretoplega vremena, ki je zmehčalo snežno podlago, kar povzroča velike skrbi tekmovalkam. "Kaj bo, težko rečem. Se pa organizatorji zelo trudijo. Bo pa start tekme ob 11. uri, uro kasneje, kot je bil start treninga, kar prinaša še eno uro sonca več. Predvsem si želim, da bo čim bolj pošteno in čim bolj enako za vse," je iz Švice dan pred tekmo sporočila Štuhec.

Štuhec bo na prvi tekmi po SP lovila svojo 11. zmago in 21. uvrstitev na oder za zmagovalke v svetovnem pokalu. Pred SP je zmagala v Cortini d'Ampezzo, kjer je bila dan pred tem druga, druga je bila tudi v St. Moritzu. Na smuku bo startala kot 11.

Prva vožnja veleslaloma se bo začela drevi ob 20. uri po srednjeevropskem času. Kranjec v posebnem seštevku discipline v svetovnem pokalu zaseda tretje mesto. Kranjec je sezono odprl z drugim mestom na veleslalomu v Söldnu, nato pa je bil decembra še dvakrat tretji v Val d'Iseru in Alta Badii.

Žan Kranjec | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.