Železarji začeli z zmago, zmaji s porazom

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Hokejisti VSV Beljaka so z zmago proti Tilii Olimpiji odprli tradicionalno poletno ligo Rudi Hiti na Bledu. Avstrijci so zmaje odpravili po kazenskih strelih. V drugi tekmi prvega kola so se bolje odrezali igralci Acroni Jesenic, ki so s 3:1 premagali študentsko selekcijo ZDA.
Oglej si celoten članek

V drugi tekmi prvega kola tradicionalne poletne hokejske lige Rudi Hiti na Bledu so državni prvaki, igralci Acroni Jesenic, premagali študentsko selekcijo ZDA s 3:1 (1:1, 0:0, 2:0). V prvi tekmi pripravljalnega turnirja je beljaški VSV po kazenskih strelih s 3:2 premagal ljubljansko Tilio Olimpijo.

Po prijateljski tekmi s slovensko reprezentanco do 20 let, ki so jo premagali s 5:3, so se Američani še drugič predstavili občinstvu v dvorani na Bledu. V prvi tretjini so imeli Jeseničani sicer popolno premoč, a česa več od neodločenega izida jim ni uspelo iztržiti. V drugi tretjini so Američani vzpostavili ravnotežje in Jeseničani so stežka prihajali do priložnosti. V zadnjem delu pa so železarji spet močno pritisnili in z dvema zadetkoma slavili minimalno, a zasluženo zmago. Za slovenske prvake so v polno zadeli Jaka Ankerst, Wacey Rabbit in Antti Pusa.

Tradicionalno poletno hokejsko ligo so odprli hokejisti VSV Beljaka in Tilie Olimpije. Avstrijska ekipa je bila uspešnejša, saj je zmagala s 3:2 po kazenskih strelih.

VSV je na koncu zmagal s 3:2 (1:1, 0:1, 1:0; 0:1). V prvih 40 minutah je bila Olimpija tista, ki je narekovala ritem. Pripravila si je več zrelih priložnosti in imela tudi prednost z 2:1, v polno sta zadela Aleš Mušič in John Hughes. Na začetku zadnje tretjine so Beljačani izid izenačili in o zmagovalcu so odločali kazenski streli. Uspešnejši je bil VSV, pri katerem sta zadela Kevin Mitchell in Marko Pewal, za Ljubljančane pa je bil uspešen le Petr Šachl.

V petek bo na Bledu prvi derbi najboljših slovenskih ekip v novi sezoni, Acroni Jesenice in Tilia Olimpija se bosta v drugem kolu poletne lige pomerila ob 19.30.

Poletna liga Rudi Hiti, 1. kolo:

VSV Beljak : Tilia Olimpija 3:2 (1:1, 0:1, 1:0) - po kazenskih strelih
Toff (12), Petrik (45), Pewal (60); Mušič (19), Hughes (24)

Acroni Jesenice : Študentska selekcija ZDA 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Ankerst (6), Rabbit (54), Pussa (60); Hennessey (4)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.