Šport
12 ogledov

Železarji začeli z zmago, zmaji s porazom

HK Acroni Jesenice je zaprosil za prestavitev tekem državnega prvenstva, s čimer Žurnal24 main
Hokejisti VSV Beljaka so z zmago proti Tilii Olimpiji odprli tradicionalno poletno ligo Rudi Hiti na Bledu. Avstrijci so zmaje odpravili po kazenskih strelih. V drugi tekmi prvega kola so se bolje odrezali igralci Acroni Jesenic, ki so s 3:1 premagali študentsko selekcijo ZDA.

V drugi tekmi prvega kola tradicionalne poletne hokejske lige Rudi Hiti na Bledu so državni prvaki, igralci Acroni Jesenic, premagali študentsko selekcijo ZDA s 3:1 (1:1, 0:0, 2:0). V prvi tekmi pripravljalnega turnirja je beljaški VSV po kazenskih strelih s 3:2 premagal ljubljansko Tilio Olimpijo.

Po prijateljski tekmi s slovensko reprezentanco do 20 let, ki so jo premagali s 5:3, so se Američani še drugič predstavili občinstvu v dvorani na Bledu. V prvi tretjini so imeli Jeseničani sicer popolno premoč, a česa več od neodločenega izida jim ni uspelo iztržiti. V drugi tretjini so Američani vzpostavili ravnotežje in Jeseničani so stežka prihajali do priložnosti. V zadnjem delu pa so železarji spet močno pritisnili in z dvema zadetkoma slavili minimalno, a zasluženo zmago. Za slovenske prvake so v polno zadeli Jaka Ankerst, Wacey Rabbit in Antti Pusa.

Tradicionalno poletno hokejsko ligo so odprli hokejisti VSV Beljaka in Tilie Olimpije. Avstrijska ekipa je bila uspešnejša, saj je zmagala s 3:2 po kazenskih strelih.

VSV je na koncu zmagal s 3:2 (1:1, 0:1, 1:0; 0:1). V prvih 40 minutah je bila Olimpija tista, ki je narekovala ritem. Pripravila si je več zrelih priložnosti in imela tudi prednost z 2:1, v polno sta zadela Aleš Mušič in John Hughes. Na začetku zadnje tretjine so Beljačani izid izenačili in o zmagovalcu so odločali kazenski streli. Uspešnejši je bil VSV, pri katerem sta zadela Kevin Mitchell in Marko Pewal, za Ljubljančane pa je bil uspešen le Petr Šachl.

V petek bo na Bledu prvi derbi najboljših slovenskih ekip v novi sezoni, Acroni Jesenice in Tilia Olimpija se bosta v drugem kolu poletne lige pomerila ob 19.30.

Poletna liga Rudi Hiti, 1. kolo:

VSV Beljak : Tilia Olimpija 3:2 (1:1, 0:1, 1:0) - po kazenskih strelih
Toff (12), Petrik (45), Pewal (60); Mušič (19), Hughes (24)

Acroni Jesenice : Študentska selekcija ZDA 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Ankerst (6), Rabbit (54), Pussa (60); Hennessey (4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.