''Želim osvojiti več točk od Hamiltona''

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški dirkač Nico Rosberg (Mercedes) si je pred prihodnjo sezono zastavil cilj, da bo osvojil več točk od moštvenega kolega Lewisa Hamiltona.
Oglej si celoten članek

Nico Rosberg (Mercedes) je sezono 2013, v kateri je zbral 18 točk manj od Lewisa Hamiltona (Mercedes), zaključil na šestem mestu skupnega seštevka formule 1.

Nemški dirkač je zbral tri najboljše startne položaje in dve zmagi, medtem ko je njegov moštveni kolega s prvega mesta začel petkrat, zmagal pa le enkrat. Rosberg je v zaključku sezone nanizal boljše rezultate od Hamiltona, saj se je na zadnjih štirih dirkah dvakrat zavihtel na zmagovalne stopničke, medtem ko Hamilton od dirke za VN Belgije ni stopil na zmagovalni oder.

''Nisem srečen, vendar sem zadovoljen s sezono. Imel sem veliko vzponov in padcev. Moj cilj je bil, da izboljšam lanske rezultate, kar mi je z dvema zmagama tudi uspelo. V naslednji sezoni si želim osvojiti več točk od svojega moštvenega kolega. Če želimo postati najboljši, moramo biti bolj konstantni, in prepričan sem, da nam lahko uspe,'' je povedal Rosberg, ki izkušnje pred sezono 2014 že nabira s pomočjo simulatorja.

''Komaj čakam, da sedem v nov dirkalnik. To bo moja najbolj delovna zima. V simulatorju sem zbral prve vtise o dirkalniku,'' je dodal Nemec.

Hamilton: Ciljamo na oba naslova

Mercedes je v točkovanju konstruktorskega prvenstva zasedel drugo mesto, Lewis Hamilton pa se nadeja, da bodo v prihodnji sezoni naredili še korak naprej.

''Seveda si naslednje leto ne želimo končati na drugem mestu, želimo narediti naslednji korak. Tako zame kot za vse ostale je cilj naslov svetovnega prvaka, oba naslova. Seveda bomo razočarani, če nam ne bo uspelo, vendar tega ne bomo pokazali navzven,'' je napovedal Hamilton.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.