"Želim si, da bi se ljudem moja igra zdela dolgočasna"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dvakratni MVP lige NBA je s 55 točkami vpisal svoj strelski rekord v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.
Oglej si celoten članek

Giannis Antetokounmpo je sinoči zabeležil svoj strelski rekord v ligi NBA (55 točk) ob zmagi nad Washington Wizards (123:113), toda svojega dosežka ni želel obešati na veliki zvon.

Košarkar moštva Milwakuee Bucks je osebni rekord pospremil brez posebnega pompa, novinarjem pa je ob tem dejal, da takšne predstave ne smejo biti izjema, temveč pravilo.

NBA "Grški čudak", ki poleti prihaja v Slovenijo, do strelskega rekorda

"Rad bi bil konstanten. Vsak večer se bo našel igralec, ki bo igral dobro. Fantje, kot je denimo LeBron James, to počnejo že od leta 2003. Želim si postati eden izmed teh igralcev. Mislim, da sem v dobrem položaju, da mi to lahko uspe," je povedal t.i. "grški čudak".

Antetokounmpo je prvič v karieri dosegel več kot 40 točk na treh zaporednih tekmah. To je v Milwalkueeju pred njim uspelo samo dvema košarkarjevma - Flynnu Robinsonu leta 1969 in Kareemu Abdul-Jabarju leta 1972. 

"Rad bi prišel do točke, ko bo moja igra dolgočasna. Želim početi točno to, kar počnem, vendar ljudje o tem sploh ne bodo govorili, ker se jim bo zdelo dolgočasno. To je tisto, kar si dejansko želim, da imajo ljudje občutek, da je moja igra dolgočasna. Ker to počnem večer za večerom."

"Sam se tega ne bom naveličal. Najboljši igralci se nikoli ne naveličajo. Vedno naredijo vse po svojih najboljših močeh, ne glede na to, kdo jim stoji nasproti. Poskušam postati najboljši igralec, kar sem lahko," je poudaril.

Prejšnji osebni rekord je grški košarkar dosegel leta 2019 z 52 točkami na tekmi s Philadelphio 76ers.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.