"Zelo sem ponosen in srečen"

Foto: EPA
Foto: EPA
Norveški najstnik Martin Ødegaard je s 16 leti in 156 dnevi zaigral kot najmlajši nogometaš v klubski zgodovini Reala, ko je ob zmagi nad Getafejem zamenjal še enega rekorderja Cristiana Ronalda.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je skušal z zmago nad Getafejem (7:3) in debijem mladega Martina Ødegaarda vsaj malce polepšati konec sezone, navijači, ki so v soboto prišli na Santiago Bernabéu, pa so imeli kaj videti.

Po hat-tricku Cristiana Ronalda že v prvem polčasu, Portugalec je znova podrl svoj rekord po številu golov (61) za eno sezono, je mladi talent Ødegaard dobil težko pričakovano priložnost v prvi ekipi, prvič po tem, ko je pozimi v odmevnem prestopu prišel v Madrid iz Strømsgodseta.

Norvežan se je pred meseci vpisal že v zgodovino svoje reprezentance, v vrstah katere je debitiral kot najmlajši nogometaš v zgodovini, nato pa kot najmlajši v zgodovini kvalifikacij zaigral tudi na svoji prvi uradni tekmi. Ødegaard je dobre pol ure pred koncem tekme zamenjal Ronalda in stopil na zelenico s 16 leti in 156 dnevi starosti, s čimer je presegel rekord Sebastiána Losade, ki je leta 1984 za kraljevi klub zaigral s 17 leti in šestimi dnevi.

"Bil sem malce nervozen zaradi igranja pred takšnim številom ljudi. Toda skušal sem uživati v trenutku. To je poseben dan. Zelo sem ponosen in srečen," je po ognjenem krstu dejal Ødegaard in dodal: "Res sem se imel dobro v svoji prvi sezoni pri Real Madridu in tudi počutil sem se zelo dobro."

Ødegaard je po januarski odločitvi, da bo med ponudbami vseh največjih klubov izbral Realovo, vstopil v njegovo B-ekipo, kjer je imel pod taktirko Zinedina Zidana kar nekaj težav tudi zaradi nediscipline in zavidanja, ki ga je med njegovimi novimi soigralci povzročil njegov zvezdniški tretma.

Norvežan je v borbi za povratek B-ekipe Castille v drugo ligo zabil en gol, v soboto pa je torej v sicer turobnem tednu za Real, ki je ostal brez državnega naslova na račun tekmice Barcelone, uspel vknjižiti prvega na verjetno dolgem seznamu nastopov v belem dresu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.