Žemlja brez OP Francije, poraz Polone

Foto: Žurnal24 Žemlja je v lanski sezoni dosegel velik uspeh in se prebil skozi kvalifikacije.
Grega Žemlja ni ponovil uspeha iz lanske sezone in že končal letošnje OP Francije v Parizu. Na torkovem dvoboju je bil od njega boljši domačin Marc Gicquel (6:4, 6:4). V Bruslju poraz Polone Hercog.
Oglej si celoten članek

Za razliko od lani, ko se je drugi najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja prebil skozi kvalifikacijsko sito za Roland Garros, je letos 24-letni igralec iz Žirovnice pokleknil že na prvi stopnici do odprtega prvenstva Francije v Parizu. Premagal ga je 24. nosilec kvalifikacij, 34-letni domačin Marc Gicquel s 6:4, 6:4.

Od Slovenk se bo v kvalifikacijah preizkusila Maša Zec Peškirič. V uvodnem nastopu na igrišču številka 12 jo v sredo čaka enajstopostavljena igralka, Ukrajinka Lesia Curenko. V glavni del odprtega prvenstva Francije, ki se bo začel v ponedeljek, sta neposredno že uvrščena Polona Hercog in Blaž Kavčič.

Romunka izločila Hercogovo v Bruslju
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je izgubila dvoboj prvega kola na turnirju WTA v Bruslju z nagradnim skladom 618 tisoč ameriških dolarjev. Za Mariborčanko je bila usodna sedmopostavljena Romunka Alexandra Dulgheru, ki je po slabih dveh urah slavila z 2:6, 6:4 in 6:2.

Izidi:

Bruselj, WTA (618.000 dolarjev)

Alexandra Dulgheru (Rom/7) : Polona Hercog (Slo) 2:6, 6:4, 6:2;
Peng Shuai (Kit/8) : Kirsten Flipkens (Bel) 6:0, 1:6, 6:3;
Irina Falconi (ZDA) : Žužana Ondraskova (Češ) 7:5, 6:3;
Abigail Spears (ZDA) : Chanelle Scheepers (JAR) 6:3, 6:1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.