Šport
8 ogledov

Žemlja brez OP Francije, poraz Polone

Žemlja je v lanski sezoni dosegel velik uspeh in se prebil skozi kvalifikacije. Žurnal24 main
Grega Žemlja ni ponovil uspeha iz lanske sezone in že končal letošnje OP Francije v Parizu. Na torkovem dvoboju je bil od njega boljši domačin Marc Gicquel (6:4, 6:4). V Bruslju poraz Polone Hercog.

Za razliko od lani, ko se je drugi najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja prebil skozi kvalifikacijsko sito za Roland Garros, je letos 24-letni igralec iz Žirovnice pokleknil že na prvi stopnici do odprtega prvenstva Francije v Parizu. Premagal ga je 24. nosilec kvalifikacij, 34-letni domačin Marc Gicquel s 6:4, 6:4.

Od Slovenk se bo v kvalifikacijah preizkusila Maša Zec Peškirič. V uvodnem nastopu na igrišču številka 12 jo v sredo čaka enajstopostavljena igralka, Ukrajinka Lesia Curenko. V glavni del odprtega prvenstva Francije, ki se bo začel v ponedeljek, sta neposredno že uvrščena Polona Hercog in Blaž Kavčič.

Romunka izločila Hercogovo v Bruslju
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je izgubila dvoboj prvega kola na turnirju WTA v Bruslju z nagradnim skladom 618 tisoč ameriških dolarjev. Za Mariborčanko je bila usodna sedmopostavljena Romunka Alexandra Dulgheru, ki je po slabih dveh urah slavila z 2:6, 6:4 in 6:2.

Izidi:

Bruselj, WTA (618.000 dolarjev)

Alexandra Dulgheru (Rom/7) : Polona Hercog (Slo) 2:6, 6:4, 6:2;
Peng Shuai (Kit/8) : Kirsten Flipkens (Bel) 6:0, 1:6, 6:3;
Irina Falconi (ZDA) : Žužana Ondraskova (Češ) 7:5, 6:3;
Abigail Spears (ZDA) : Chanelle Scheepers (JAR) 6:3, 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.