Žemlja brez težav na glavni turnir

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Grega Žemlja je v tretjem kolu kvalifikacij turnirja ATP v Dohi brez težav z 2:0 v nizih ugnal Jesseja Huto Galunga in se uvrstil v glavni del.
Oglej si celoten članek

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je bil uspešen v kvalifikacijah turnirja ATP v Dohi z nagradnim skladom 1,02 milijona dolarjev. V odločilnem boju za napredovanje med 32 igralcev, ki bodo nastopili na glavnem turnirju, je drugi najboljši slovenski predstavnik na lestvici ATP ugnal Nizozemca Jesseja Huto Galunga s 6:2, 6:1.

Žemlja, ki je na 116. mestu lestvice ATP, ni imel težav s skoraj sto mest slabše uvrščenim (209.) Nizozemcem. V njunem prvem medsebojnem obračunu na ravni ATP je bil po manj kot uri igre boljši v dveh nizih. Pred tem je Žemlja – v kvalifikacijah je imel status četrtega nosilca – v drugem kolu odpravil Nemca Dominika Mefferta s 6:3, 7:5, v prvem kolu pa Rusa Konstantina Kravčuka s 7:6 (1), 6:4.

V Dohi je v kvalifikacijah poskusil še Aljaž Bedene, ki pa je moral v drugem kolu priznati premoč prvemu nosilcu Nemcu Matthiasu Bachingerju s 3:6, 6:1, 3:6.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.