Žemlja in Bedene gladko do medsebojnega obračuna

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Grega Žemlja in Aljaž Bedene nadaljujeta z dobrimi predstavami na turnirju serije challenger v Portorožu.
Oglej si celoten članek

Najboljša slovenska tenisača Grega Žemlja in Aljaž Bedene sta brezhibno opravila četrtfinalni nalogi, tako da ju v soboto ob 18. uri čaka medsebojni obračun za vstop v finale 30.000 evrov vrednega turnirja Tilia Slovenia Open. Bedene je po dobrih dveh urah igre strl odpor žilavega Italijana Flavia Cipolle (6:3, 7:6), Žemlja pa je suvereno premagal Čeha Michala Konecnyja (6:4, 6:4).

V slovenskem polfinalu je statistika povsem na strani izkušenejšega Žemlje. Proti tri leta mlajšemu reprezentančnemu kolegu še ni izgubil dvoboja, premagal ga je v vseh petih poskusih.

Žemlja: "Pričakujem tesen obračun"

"Še vedno čakam na prvo zmago. Prepričan sem, da če bom igral dobro, ga lahko premagam, hkrati pa upam, da bova imela spodbudo s tribun, saj bo to enkratna priložnost za slovenske ljubitelje tenisa," pravi 23-letni Ljubljančan Aljaž Bedene.

Trenutno najvišjerangirani slovenski igralec na lestvici ATP Žemlja (55.) je za zmago proti Konecnyju potreboval uro in dvajset minut, nato pa je dejal: "Kar se tiče današnjega dvoboja, ne bi izgubljal besed, saj sem igral zelo suvereno in se počutil odlično, veselim pa se tudi sobotnega polfinala. Z Aljažem sva igrala že veliko dvobojev, vsi so bili tesni in podobnega pričakujem tudi tu v Portorožu."

Bedene že v finalu dvojic

V drugem polfinalu se bosta pomerila Španec Adrian Menendez Maceiras in Avstrijec Martin Fischer.

Sobotno spored na osrednjem igrišču v Portorožu bosta zaključila Aljaž Bedene in Blaž Rola, ki bosta nastopila v finalu med dvojicami. Igrala bosta proti prvima nosilcema, hrvaški navezi Marin Draganja/Mate Pavić.

Tilia Slovenia Open (četrtfinale):

Grega Žemlja (Slo/1) : Michal Konecny (Češ) 6:4, 6:4;
Aljaž Bedene (Slo/3) : Flavio Cipolla (Ita/6) 6:3, 7:6 (3);
Martin Fischer (Avt) : Jevgenij Donskoj (Rus/2) 6:3, 7:6 (6);
Adrian Menendez Maceiras (Špa) : Uladžimir Ignatik (Blr/7) 7:5, 6:4;

Dvojice, polfinale:
Draganja/Pavić (Hrv/1) : Menendez Maceiras/Olaso (Špa) 4:6, 6:3, 10:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.