Žemlja zapravil ogromno prednost

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Južnoafriška republika po prvem dnevu drugega kroga II. evroafriške skupine proti Sloveniji vodi z 2:0 in je samo še zmago oddaljena od napredovanja.
Oglej si celoten članek

Po prvem dnevu dvoboja Davisovega pokala med Južnoafriško republiko in Slovenijo v drugem krogu II. evroafriške skupine je rezultat 2:0. Po prepričljivem porazu Mikea Urbanije je Grega Žemlja po 4 urah in 18 minutah ter petih nizih izgubil proti Nicolaasu Scholtzu s 6:3, 7:6 (1), 6:7 (6), 6:7 (4) in 6:7 (7).

Slovenija v Južnoafriški republiki nastopa močno oslabljena, saj v ekipi manjkata dva od treh najboljših igralcev - Blaž Kavčič in Blaž Rola.

Mike Urbanija, 855. igralec s svetovne računalniške lestvice, je v uri in 13 minutah izgubil proti prvorangiranemu domačemu igralcu Lloydu Harrisu (262.) z 1:6, 1:6 in 2:6, Žemlja (145.) pa je po ogorčenem boju in štirih urah ter 18 minutah izgubil proti Scholtzu (448.). Žemlja je v podaljšani igri odločilnega petega niza vodil z 4:0, nato pa izgubil s 7:9.

V soboto je na sporedu igra parov, v kateri so gostitelji v prednosti, saj imajo v ekipi enajstega igralca med dvojicami, Ravena Klaasena, v nedeljo pa sta na sporedu še dva dvoboja posameznikov.

V primeru zmage bi Slovenija napredovala v tretji krog oziroma na zadnjo stopničko do prve evroafriške skupine, ob porazu pa bi varovanci kapetana Blaža Trupeja končali reprezentančno sezono.

Davisov pokal, II. evroafriška skupina:

Južnoafriška republika 2:0 Slovenija

Lloyd Harris - Mike Urbanija 6:1, 6:1, 6:2
Nicolaas Scholtz - Grega Žemlja 3:6, 6:7(1), 7:6(8), 7:6(4), 7:6(7)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.