Šport
65 ogledov

Žemlja zapravil ogromno prednost

grega žemlja Profimedias
Južnoafriška republika po prvem dnevu drugega kroga II. evroafriške skupine proti Sloveniji vodi z 2:0 in je samo še zmago oddaljena od napredovanja.

Po prvem dnevu dvoboja Davisovega pokala med Južnoafriško republiko in Slovenijo v drugem krogu II. evroafriške skupine je rezultat 2:0. Po prepričljivem porazu Mikea Urbanije je Grega Žemlja po 4 urah in 18 minutah ter petih nizih izgubil proti Nicolaasu Scholtzu s 6:3, 7:6 (1), 6:7 (6), 6:7 (4) in 6:7 (7).

Slovenija v Južnoafriški republiki nastopa močno oslabljena, saj v ekipi manjkata dva od treh najboljših igralcev - Blaž Kavčič in Blaž Rola.

Mike Urbanija, 855. igralec s svetovne računalniške lestvice, je v uri in 13 minutah izgubil proti prvorangiranemu domačemu igralcu Lloydu Harrisu (262.) z 1:6, 1:6 in 2:6, Žemlja (145.) pa je po ogorčenem boju in štirih urah ter 18 minutah izgubil proti Scholtzu (448.). Žemlja je v podaljšani igri odločilnega petega niza vodil z 4:0, nato pa izgubil s 7:9.

V soboto je na sporedu igra parov, v kateri so gostitelji v prednosti, saj imajo v ekipi enajstega igralca med dvojicami, Ravena Klaasena, v nedeljo pa sta na sporedu še dva dvoboja posameznikov.

V primeru zmage bi Slovenija napredovala v tretji krog oziroma na zadnjo stopničko do prve evroafriške skupine, ob porazu pa bi varovanci kapetana Blaža Trupeja končali reprezentančno sezono.

Davisov pokal, II. evroafriška skupina:

Južnoafriška republika 2:0 Slovenija

Lloyd Harris - Mike Urbanija 6:1, 6:1, 6:2
Nicolaas Scholtz - Grega Žemlja 3:6, 6:7(1), 7:6(8), 7:6(4), 7:6(7)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.