Zenitov navijaški incident z baklami

Foto: Reuters navijači zenit bakla Foto: EPA navijači zenit bakla Foto: Reuters navijači zenit bakla Foto: Reuters navijači zenit bakla Foto: EPA navijači zenit bakla Foto: EPA navijači zenit bakla Foto: EPA navijači zenit bakla Foto: EPA navijači zenit bakla Foto: EPA navijači zenit bakla Foto: EPA navijači zenit bakla spaletti Foto: EPA navijači zenit bakla spaletti Foto: EPA navijači zenit bakla
Zenit iz St. Petersburga je pripravljen na sankcije Evropske nogometne zveze (Uefa) zaradi težav z navijači, ki so proti ciprskemu Apoelu na tekmi skupine G Lige prvakov sodnika Felixa Brycha z baklami dvakrat prislilili, da je prekinil tekmo.
Oglej si celoten članek

Vezist Zenita Roman Širokov se je ostro odzval glede vedenja nekaterih navijačev, potem ko so ti ignorirali njegovo prošnjo po zaustavitvi zažiganja bakel: "To so pravi idioti, kaj še reči drugega.“ Vratar Vjačeslav Malafejev pa je priznal, da je incident presekal njihov ritem in jih stal zmage. Tekma med Zenitom in Apoelom se je sicer končala z 0:0.

Za nekaj minut je bilo srečanje prekinjeno najprej v prvem polčasu in nato na začetku drugega. Bakle so povzročile tako gosto meglo, da bi jo lahko rezal, če se izrazimo z besedami Palčka Smuka iz znamenite risanke. "Zenit meni, da je takšno dejanje nekaterih posameznikov nesprejemljivo in ima negativne posledice za dogajanje na igrišču. Prav tako bi lahko vodilo do ostrih disciplinskih ukrepov,“ so zapisali na spletni strani Zenita: "V naslednjih dneh bo klub, v sodelovanju z Uefo in rusko nogometno zvezo, izvedel preiskavo, predpisi glede vstopa na stadion pa bodo postali mnogo strožji.“


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.