Šport > Nogomet
18 ogledov

Zenitov navijaški incident z baklami

navijači zenit bakla
1/12
EPA
Zenit iz St. Petersburga je pripravljen na sankcije Evropske nogometne zveze (Uefa) zaradi težav z navijači, ki so proti ciprskemu Apoelu na tekmi skupine G Lige prvakov sodnika Felixa Brycha z baklami dvakrat prislilili, da je prekinil tekmo.

Vezist Zenita Roman Širokov se je ostro odzval glede vedenja nekaterih navijačev, potem ko so ti ignorirali njegovo prošnjo po zaustavitvi zažiganja bakel: "To so pravi idioti, kaj še reči drugega.“ Vratar Vjačeslav Malafejev pa je priznal, da je incident presekal njihov ritem in jih stal zmage. Tekma med Zenitom in Apoelom se je sicer končala z 0:0.

Za nekaj minut je bilo srečanje prekinjeno najprej v prvem polčasu in nato na začetku drugega. Bakle so povzročile tako gosto meglo, da bi jo lahko rezal, če se izrazimo z besedami Palčka Smuka iz znamenite risanke. "Zenit meni, da je takšno dejanje nekaterih posameznikov nesprejemljivo in ima negativne posledice za dogajanje na igrišču. Prav tako bi lahko vodilo do ostrih disciplinskih ukrepov,“ so zapisali na spletni strani Zenita: "V naslednjih dneh bo klub, v sodelovanju z Uefo in rusko nogometno zvezo, izvedel preiskavo, predpisi glede vstopa na stadion pa bodo postali mnogo strožji.“


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.