Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Zaradi izgredov več pridržanih

navijač Viole Olimpija Maribor Anže Petkovšek
Na včerajšnji tekmi Olimpija - Maribor pridržali več oseb. Navijači lomili stole, tepli policiste in metali bakle.

Po včerajšnji tekmi med ekipama NK Olimpija in NK Maribor v mariborskem Ljudskem vrtu so policisti pridržali več oseb.

Še pred začetkom tekme so se med navijači Olimpije in Maribora vnele strasti. Mariboski policisti so morali okrog pol štirih popoldan posredovati pri pretepu skupine navijačev. Pri tem se je lažje poškodoval 19-letnik. Pridržali so 41 moških starih med 16 in 30 let. Mladoletnikom pa so izdali obdolžilna predloga. Plačilne naloge so izdali še petim osebam.

Ovadili zaradi metanja bakel

Med samo tekmo so policisti 33-letnemu moškemu zasegli pirotehnični izdelek ter mu izdali plačilni nalog. Zoper 22-letnika, ki je v skupino gledalcev vrgel baklo, pa so zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti podali kazensko ovadbo. Poleg težav s pirotehniko so izdali tudi več plačilnih nalogov zaradi kršenja javnega reda in miru.

Po tekmi so policisti obravnavali več kršitev javnega reda in miru. Na Mladinski ulici so ob 20.15 sedmim moškim, starim od 21 do 26 let, izdali plačilne naloge, zoper dva mladoletnika pa bodo podali obdolžilna predloga. Ob 20.45 pa so obravnavali devet oseb, v starosti od 16 do 26 let, zoper dva mladoletnika sledi obdolžilni predlog, ostalim so izdali plačilne naloge, so sporočili mariborski policisti.

Uničili več stolov in brcali policiste

Tako kot 28. avgusta v Ljubljani, so tudi v Mariboru obiskovalci poškodovali večje število sedežev. med samim dejanjem so izločili dva osumljenca, stara 17 in 22 let, zoper katera bodo v primeru podanega predloga za pregon s strani oškodovanca podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Medtem, ko so policisti želeli odstraniti dva moška, ki sta trgala stole, so se nad policiste z brcami spravili trije moški stari od 20 do 31 let. Policisti bodo tako zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi zoper njih podali kazensko ovadbo pristojnemu državnem tožilstvu.

Izdan pa bo tudi plačilni nalog organizatorju zaradi prižiganja bakel v času javne prireditve in preskakovanja ograje s strani navijačev zagotovil ukrepov za zagotavljanje reda.

Komentarjev 8
  • Žurnalček 23:19 02.november 2011.

    Kateremu ni jasno , da so LJ lomili stole izključno radi povračila lomljenja in uničevanja državne lastnine na prejšnji tekmi v LJ. Mariborčani , imate navijaće ki zdušno kot eden pozdravljajo z desno roko na HEIL HITLER . Kaj ko ...prikaži več bi se za začetek državni organi malo spravili na te črnosrajčnike-črnomajčnike, ki jih pa po najnovejših novicah , pripadniki vojske še vojaško urijo., le za koga , le za koga. Pa saj sami dobro veste kaj predstavljajo in vem , da poštenega Štajerca mora biti sram ampak še zmeraj sam sebe prepričuje , da so to Viole. Pa niso , če so kaj so to ČRNOLE !. Se razmemo ne!

  • Zlatko Nemec 21:45 31.oktober 2011.

    zaveži, gnili žabar...foter ima 2 sina, prvi je pametel, drugi ljubljančan

  • Creeps 15:05 31.oktober 2011.

    recesija / danes, 14:29Žabarji itak ne znajo kaj drugega kot uničevati tujo lastnino. Policija bi jih morala nažgat s pendreki, da bi še dva tedna kri hcali. Banda močvirska....a viole pa niso trgale stolov pa razbijale ...prikaži več po stožicah?...vi štajerci res sam vidte,kaj drugi delajo narobe...brigajte se zase,pa bote imeli cel življenje dost za delat...če pa niste mogl zmagat,pa ne joki tuki...