''Žensk v F1 ne bi jemali resno''

Foto: EPA
Foto: EPA
''F1 Supremo'' Bernie Ecclestone je znova dvignil veliko prahu s seksistično izjavo na račun predstavnic nežnejšega spola.
Oglej si celoten članek

Prvi mož formule 1 je znan po neposrednih izjavah, zaradi katerih se nemalokrat zaide v težave.

Med največje ''cvetke'' britanskega mogotca prištevamo mnenje, da bi moral Vladimir Putin voditi Evropo, pred leti pa je Adolfa Hitlerja označil za človeka, ki ve, kako se stvarem streže.

V sredo je znova povzročil vihar na družabnih omrežjih, ko je izjavil, da žensk v formuli 1 nihče ne bi jemal resno, in dodal, da migranti niso ničesar prispevali k Veliki Britaniji. ''Ne vem, če bi bila ženska fizično sposobna voziti dirkalnik F1,'' je izjavil 85-letnik in dodal, da bi na dekleta v F1 vsi gledali z rezervo.

V nadaljevanju si je privoščil še eno nespametno potezo, ko ga je sogovornik Martin Sorrell, čigar stari starši prihajajo iz Rusije, vprašal, ali so migranti karkoli doprinesli k Veliki Britaniji. ''Niso,'' je odvrnil Ecclestone.

V 50. letih prejšnjega stoletja so iz Grenade v Veliko Britanijo emigrirali tudi stari starši trikratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.

Ecclestonu je med drugimi odgovorila tudi britanska dirkačica Alice Powell. ''Nekdo mu mora dokazati, da se moti. Dirkači so dirkači in vsi vemo, kakšna so pričakovanja, ko se podamo v ta šport. Berniejevo mnenje se ne bo spremenilo, če ženski ne bo uspelo, dokler je on glavni. Želim si, da bi bila to jaz, podprla pa bom vsako, ki bi ji uspelo,'' je povedal Britanka in dodala, da se je Susie Wolff udeležila štirih prostih treningov v Williamsu in svoje delo opravila z odliko.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.