Šport
28 ogledov

''Žensk v F1 ne bi jemali resno''

ecclestone putin EPA
''F1 Supremo'' Bernie Ecclestone je znova dvignil veliko prahu s seksistično izjavo na račun predstavnic nežnejšega spola.

Prvi mož formule 1 je znan po neposrednih izjavah, zaradi katerih se nemalokrat zaide v težave.

Med največje ''cvetke'' britanskega mogotca prištevamo mnenje, da bi moral Vladimir Putin voditi Evropo, pred leti pa je Adolfa Hitlerja označil za človeka, ki ve, kako se stvarem streže.

V sredo je znova povzročil vihar na družabnih omrežjih, ko je izjavil, da žensk v formuli 1 nihče ne bi jemal resno, in dodal, da migranti niso ničesar prispevali k Veliki Britaniji. ''Ne vem, če bi bila ženska fizično sposobna voziti dirkalnik F1,'' je izjavil 85-letnik in dodal, da bi na dekleta v F1 vsi gledali z rezervo.

V nadaljevanju si je privoščil še eno nespametno potezo, ko ga je sogovornik Martin Sorrell, čigar stari starši prihajajo iz Rusije, vprašal, ali so migranti karkoli doprinesli k Veliki Britaniji. ''Niso,'' je odvrnil Ecclestone.

V 50. letih prejšnjega stoletja so iz Grenade v Veliko Britanijo emigrirali tudi stari starši trikratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.

Ecclestonu je med drugimi odgovorila tudi britanska dirkačica Alice Powell. ''Nekdo mu mora dokazati, da se moti. Dirkači so dirkači in vsi vemo, kakšna so pričakovanja, ko se podamo v ta šport. Berniejevo mnenje se ne bo spremenilo, če ženski ne bo uspelo, dokler je on glavni. Želim si, da bi bila to jaz, podprla pa bom vsako, ki bi ji uspelo,'' je povedal Britanka in dodala, da se je Susie Wolff udeležila štirih prostih treningov v Williamsu in svoje delo opravila z odliko.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.